De Week van de Schooiers 2023: doe je ook mee?

06/08

Schooien, voor één keer mag het! Hulphond Nederland roept alle honden op dit najaar te helpen in de Week van de Schooiers. Tijdens het uitlaten én online kunnen zij namelijk van 5 t/m 11 juni samen met hun baasjes eenmalige giften ophalen voor het goede doel. Door mee te ‘schooien’ leveren zij een bijdrage aan de opleiding en inzet van meer hulphonden voor mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag. Honden en baasjes die willen meedoen aan de Week van de Schooiers kunnen zich via de onderstaande link aanmelden.

QR-code en online actiepagina

Honden die deelnemen aan de Week van de Schooiers worden door Hulphond Nederland zorgvuldig toegerust voor hun bijzondere taak. Zo ontvangen zij per post een starterspakket dat onder meer een label met persoonlijke iDeal QR-code bevat. Eenmaal bevestigd aan de hondenriem of halsband kan men tijdens het uitlaten via dit label een eenmalige gift doen door deze te scannen met de mobiele telefoon. Daarnaast beschikken de deelnemende honden over een persoonlijke online actiepagina waarmee zij via het sociale netwerk van hun baasje digitaal kunnen collecteren. Op deze manier kunnen ze als team en op veilige afstand schooien voor hun vakbroeders en –zusters die worden opgeleid tot hulphond.

Mede mogelijk door hoofdsponsors

De Week van de Schooiers wordt mede mogelijk gemaakt door DPD en Royal Canin, hoofdsponsors van Hulphond Nederland. De opbrengsten komen zo vrijwel volledig ten bate van het opleiden van meer hulphonden. Hulphonden zijn een steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking, epilepsie of posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook jongeren en volwassenen met gedrags- of psychische problemen zijn gebaat bij de inzet van hulphonden. De vraag naar hulphonden is echter groter dan het aanbod. Met de Week van de Schooiers wordt aandacht en financiële steun gevraagd voor het kwalitatief opleiden van meer hulphonden.

Ook interessant