Recyclen voor Hulphond

Steun Hulphond Nederland met jouw cartridges, mobiele telefoons en tablets!

Heb jij nog cartridges, mobiele telefoons of tablets die je niet meer gebruikt? Gooi deze niet weg, maar lever ze in! Cartridges, mobieltjes en tablets zijn geld waard; voor alle bruikbare items ontvangen wij een vergoeding. Met deze waardevolle bijdrage kunnen wij nog meer hulphonden opleiden.

Inzamelen is ook goed voor het milieu. De ingeleverde producten worden hergebruikt of gerecycled en krijgen zo een tweede leven. Onze inzamelpartner Eeko zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking van de ingeleverde materialen.

De bruikbare cartridges worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld. De gerecyclede cartridges worden vervolgens verkocht aan groothandelaren of detaillisten, waarna ze uiteindelijk weer bij de gebruiker in de printer terechtkomen.

Bruikbare mobiele telefoons en tablets worden gewiped; alle data wordt definitief en veilig verwijderd door het gebruik van Blancco Mobile Device Eraser. Vervolgens worden zij gereviseerd, wat inhoudt dat het mobieltje of de tablet wordt gecontroleerd en kapotte of niet (goed) uitziende/ functionerende onderdelen (scherm, cover, batterij, software enz.) worden vervangen. Als blijkt dat de telefoon of tablet weer werkt en uitziet als nieuw, dan wordt deze als “gerefurbished” verkocht.   

Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recyclingbedrijven waar zij worden verschredderd. De edelmetalen (zoals goud, zilver, palladium en platina) worden gescheiden en de overige materialen (afval) worden afgevoerd.

Lever vandaag nog jouw cartridges, mobiele telefoons en tablets in en help Hulphond Nederland!


Bedrijven

Aanvragen inzamelbox
Bedrijven kunnen een gratis inzamelbox aanvragen. Zodra deze gevuld is met 20 ingezamelde cartridges, mobiele telefoons of tablets, wordt deze kosteloos bij jullie afgehaald. Vraag vandaag nog een inzamelbox aan via het online aanvraagformulier!

Inleveren partij smartphones of tablets (incl. datavernietigingsrapport – in overleg)
Bedrijven die een partij (eigen) smartphones en/of tablets aan willen bieden, waarvan de vertrouwelijke data vernietigd moet worden, vragen we rechtstreeks contact op te nemen met Eeko. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0570 85 85 85 of per mail via: info@eeko.nl. Indien overeengekomen kan Eeko een dataverwijderingsrapport uitgeven voor de ingeleverde toestellen. Kijk voor meer informatie op https://www.eeko.nl/dataverwijdering/

Particulieren

Inleveren inzamelpunt
Particulieren kunnen hun cartridges, mobieltjes en tablets inleveren bij het dichtstbijzijnde inzamelpunt. 

Geen Hulphond inzamelpunt gevonden bij jou in de buurt? Klik hier voor een totaal overzicht van inzamelpunten. Als je jouw cartridges, mobiele telefoons en/of tablets verpakt in een envelop, plastic tas of -zakje, waarop je duidelijk “Stichting Hulphond” vermeldt, dan mag je deze ook daar inleveren. De opbrengst komt dan ten goede aan Stichting Hulphond.

Andere mogelijkheden