Recyclen voor Hulphond

Steun Hulphond Nederland door jouw cartridges, mobiele telefoons en tablets te recyclen!

Heb jij nog cartridges, mobiele telefoons of tablets die je niet meer gebruikt? Gooi deze niet weg, maar lever ze in! Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor ons; voor ieder bruikbaar item ontvangt Hulphond Nederland namelijk een vergoeding die ten goede komt van de opleiding van onze hulphonden.

Producten die worden ingeleverd worden hergebruikt of gerecycled;

  • De bruikbare cartridges worden grondig gereinigd en opnieuw gevuld, waarna ze uiteindelijk weer in de printer terechtkomen.
  • Bruikbare mobiele telefoons en tablets worden gewiped; alle data wordt definitief en veilig verwijderd. Vervolgens worden zij gereviseerd en verkocht als “refurbished”.
  • Producten die niet meer bruikbaar zijn, gaan naar recyclingbedrijven waar zij worden verschredderd. De edelmetalen (zoals goud, zilver, palladium en platina) worden gescheiden en de overige materialen (afval) worden afgevoerd.

Onze inzamelpartner Eeko zorgt voor een milieuvriendelijke verwerking van de ingeleverde materialen.

Lever vandaag nog jouw cartridges, mobiele telefoons en tablets in en help Hulphond Nederland!

Recyclen voor bedrijven

Aanvragen inzamelbox
Bedrijven kunnen een gratis inzamelbox aanvragen. Zodra deze gevuld is met 20 ingezamelde cartridges, mobiele telefoons of tablets, wordt deze kosteloos bij jullie afgehaald. Vraag vandaag nog een inzamelbox aan via het online aanvraagformulier!

Inleveren partij smartphones of tablets (incl. datavernietigingsrapport – in overleg)
Bedrijven die een partij (eigen) smartphones en/of tablets aan willen bieden, waarvan de vertrouwelijke data vernietigd moet worden, vragen we rechtstreeks contact op te nemen met Eeko. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer: 0570 85 85 85 of per mail via: info@eeko.nl. Indien overeengekomen kan Eeko een dataverwijderingsrapport uitgeven voor de ingeleverde toestellen. Kijk voor meer informatie op https://www.eeko.nl/dataverwijdering/

Recyclen voor particulieren

Inleveren inzamelpunt
Particulieren kunnen hun cartridges, mobieltjes en tablets inleveren bij het dichtstbijzijnde inzamelpunt. 

Geen Hulphond inzamelpunt gevonden bij jou in de buurt? Klik hier voor een totaal overzicht van inzamelpunten. Als je jouw cartridges, mobiele telefoons en/of tablets verpakt in een envelop, plastic tas of -zakje, waarop je duidelijk “Stichting Hulphond” vermeldt, dan mag je deze ook daar inleveren. De opbrengst komt dan ten goede aan Stichting Hulphond.

Andere mogelijkheden