PTSS-hulphond

Een PTSS-hulphond is een signaleringshond met extra sensitiviteit voor stress die wordt geplaatst bij mensen die traumatische ervaringen hebben opgedaan.

Een PTSS-hulphond zorgt voor afleiding, structuur en beweging. Bij stress vormt de hond een buffer tussen zijn baas en andere mensen en maakt hij hem wakker bij de eerste signalen van nachtmerries om herbelevingen te stoppen.

Stijgende vraag

De vraag naar PTSS-hulphonden overstijgt op dit moment de beschikbare capaciteit. Daarnaast worden deze hulphonden nog altijd niet door de zorgverzekeraar vergoed. Dit maakt dat wij beperkt zijn in het aantal op te leiden PTSS-hulphonden.

Hulphond Therapie

Aanvragers met PTSS of stressorgerelateerde problematiek kunnen wij ook helpen met onze Hulphond therapie, waarmee, met behulp van systemische, ervaringsgerichte therapietrajecten op maat, zeer goede resultaten worden behaald. Klik hier voor meer info. 

Aanvragen PTSS-hulphond

In verband met de lange matchlijst is het momenteel niet mogelijk een PTSS-hulphond aan te vragen. Ben je werkzaam (geweest) voor defensie of politie? Mogelijk kun je via jouw werkgever een PTSS-hulphond aanvragen via het NLVi (defensie) of via www.assistentiehonden-politie.yellenge.nl.

Download de brochure voor meer informatie

Ontdek meer

Ontdek hier hoe je de opleiding en inzet van hulphonden kunt steunen