Epilepsie-hulphond

Mensen met epilepsie zijn vrijwel altijd afhankelijk van iemand die bij hen is of ergens mee naar toe wil. Een Epilepsie-hulphond kan uitkomst bieden!

Mensen met epilepsie durven vaak nauwelijks nog de deur uit. Sommigen kunnen niet alleen naar de winkel of zelfstandig een wandeling maken. Want wat als je net tijdens het boodschappen doen of midden op straat een aanval krijgt? Dit kan, los van het ongemak en de schaamte, zorgen voor fysiek letsel zoals een hersenschudding of botbreuken. Epilepsie leidt vaak tot een sociaal isolement. De wereld wordt erg klein: mensen met epilepsie zijn vrijwel altijd afhankelijk van iemand die bij hen is of ergens mee naar toe wil. Een hulphond kan uitkomst bieden!

Signaleringshond

Een Epilepsie-hulphond is een signaleringshond die erop getraind is om te handelen als zijn baas een aanval krijgt en hem helpt tijdens en na de aanval. Hierdoor biedt de hulphond een groot gevoel van veiligheid en vermindert de afhankelijkheid van anderen. Bovendien kan een Epilepsie-hulphond letsel voorkomen doordat sommige honden hun baas tijdig waarschuwen voor een op handen zijnde aanval. Doordat dit de cliënt zelfvertrouwen en rust geeft, kunnen de epileptische aanvallen afnemen in hevigheid en/of frequentie.

Download de brochure voor meer informatie

Let op: Op dit moment (mei 2024) hebben wij vanwege het grote aantal  aanvragen voor een Epilepsie-hulphond helaas tijdelijk een aanvraagstop in moeten voeren. Stichting Hulphond Nederland moet Epilepsie-hulphonden zelf financieren en heeft daarvoor beperkte financiële middelen tot haar beschikking.

Epilepsie-hulphond aanvragen

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een Epilepsie-hulphond of ken je iemand die daarbij gebaat kan zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie of klik hieronder om een hulphond aan te vragen.

Video afspelen

Ontdek meer

Ontdek hier hoe je de opleiding en inzet van hulphonden kunt steunen