Schenken

Naast een donatie of nalatenschap, kun je Hulphond Nederland steunen middels een schenking.

Een schenking of gift is fiscaal aantrekkelijk, wanneer je de schenking of gift doet aan een organisatie met een ANBI (algemeen nut beogende instelling) status. Hulphond Nederland is een ANBI.

Periodieke en gewone giften aan een ANBI kun je aftrekken

Je dient wel te voldoen aan de voorwaarden. Wat die voorwaarden zijn en wat het verschil is tussen periodieke en gewone giften, lees je hieronder.

Periodieke giften mag je helemaal aftrekken, gewone giften niet. Want voor gewone giften gelden een drempel en een maximum. Bij het behalen van fiscaal voordeel met deze aftrekpost, mag je giften aan verschillende organisaties met een ANBI status bij elkaar optellen. Heb je een fiscale partner? Tel dan de giften van u en uw partner bij elkaar op. Bij gewone giften tel je ook de drempelinkomens op.

Om het je zo eenvoudig mogelijk te maken, kun je bij ons een formulier downloaden om jouw schenking te regelen. Wil je gebruik maken van een betalingsvolmacht, dan kun je deze hier downloaden. Je kunt beide formulieren ook telefonisch opvragen via 0486 – 422 723

Wat zijn de mogelijkheden?

Wil je meer weten over schenken aan Hulphond Nederland, wat het verschil is tussen periodieke en gewone giften en waar je allemaal rekening mee moet houden? Download hieronder dan onze brochure.

Patricia Hulphond
Patricia Reijkers
Medewerker Fondsenwerving

0486 – 42 27 23
p.reijkers@hulphond.nl

Andere mogelijkheden