Toezicht & Adviseurs

Maak kennis met onze Raad van Toezicht en Adviseurs. Stuk voor stuk ervaren en gedreven professionals, die zich inzetten voor de kwaliteit, effectiviteit en het succes van onze organisatie. 

Raad van Toezicht

Carla Lasonder (voorzitter)

Carla is al ruim 25 jaar werkzaam binnen de zorg en dan met name in de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als verpleegkundige en de afgelopen 10 jaar als bestuurder. Sinds september 2019 heeft zij haar loopbaan voortgezet als interim directeur/bestuurder en is daarnaast verbonden aan TC2 als leiderschapscoach. Carla heeft verder nog twee andere toezichthoudende functies in de zorg. Met veel plezier zet zij zich in voor Hulphond Nederland.

Gieke Buur

Gieke heeft een brede ervaring in geestelijke gezondheidszorg en jeugdzorg. Ervaring in deze sector ontwikkelde zich van het zorginhoudelijk actief zijn met en voor kinderen, ouders of anderen volwassenen tot eindverantwoordelijk directeur/bestuurder. De afgelopen jaren heeft Gieke zich steeds meer toegelegd op zorginnovaties als EHealth, alternatieve zorgvormen, arbeidsparticipatie en online keuzetools. 

Marc Dijkstra

Marc heeft meer dan 20 jaar bestuurlijke ervaring in de financiële- en zakelijke dienstverlening. Hij bekleedde zowel financiële, commerciële als eindverantwoordelijke functies bij AEGON, de Meeus Groep en 365. Sinds begin 2013 is hij Managing Partner bij Posthuma Partners, een internationaal opererend adviesbureau dat actuariële software ontwikkelt voor verzekeraars, schadeherstelbedrijven en ziekenhuizen. Daarnaast heeft hij een drietal toezichthoudende functies en is hij als investeerder actief betrokken bij een aantal innovatieve start-ups.

Nicolette Kroezen

Nicolette startte haar carrière als PR functionaris bij Grondmechanica Delft en ABB Fläkt, en heeft daarna de overstap gemaakt naar de gezondheidszorg. Bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde (KNMT) is zij ruim 20 jaar werkzaam geweest waarvan de laatste zeven jaar als secretaris/directeur. Verder was ze ook gastdocent ‘Kwaliteitszorg tandartsen’ aan de drie faculteiten tandheelkunde, secretaris van het curatorium van de bijzondere leerstoel ‘Kwaliteit van mondzorg’ en lid Centraal College van Deskundigen van de stichting HKZ.

Hans Bakker

Hans is een doorgewinterd bestuurder met een warm hart voor dieren. Hans startte zijn carrière bij Holland International en daarna Transavia. Hij is voormalig CEO van TUI Nederland en van Amsterdam RAI. Ook was hij Algemeen Directeur a.i. bij Telegraaf Media Group en van De Dierenbescherming. Hans vervult daarnaast verschillende nevenfuncties, zoals voorzitter van de RvC’s van GVB Holding N.V, Transavia Airlines B.V. en SnowWorld Leisure N.V. en hij vervult maatschappelijke functies, waaronder voorzitter van de Stichting Holland Marketing NBTC en voorzitter van het bestuur van de Stichting Jumping Amsterdam.

Adviseurs

Wilco van Sminia

Wilco is al jaren actief in de wereld van vermogensfondsen en goede doelen. Hij is (oud) bestuurslid van diversen stichtingen in de filantropische sector en heeft o.a. het major donor wervingsprogramma van een groot gezondheidsfonds opgezet. Tegenwoordig adviseert hij families en stichtingen als onafhankelijke adviseur bij zijn eigen bedrijf The Old Oak Tree Advice. Daarnaast is hij adviseur bij diversen beleggingscommissies. De afgelopen jaren is hij betrokken bij Hulphond Nederland. Onder de indruk van het goede werk dat de stichting doet en wil hij zich graag blijven inzetten voor dit mooie doel.

Hans Gelauff

Hans Gelauff heeft een achtergrond in de retail en specifieke ervaring op het operationele, marketing en strategische werkveld. Daarnaast heeft Hans ruime ervaring opgebouwd als bestuurslid en commissaris van diverse organisaties. Tot zijn 65e was hij CEO van Bruna waarna hij als zelfstandig ondernemer nog steeds bedrijven en organisaties met raad en daad ter zijde staat. Momenteel begeleidt hij bedrijven als commissaris, consultant of als mediator. Voorts geeft hij zitting aan verschillende raden van toezicht en raden van advies. Daarnaast coacht hij jonge ondernemers, die al dan niet als starters zijn hulp vragen. 

Tjitske Strikwerda

Na de studie Bedrijfseconomie aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden te hebben afgerond, is Tjitske voor de TAS Groep in Baarn  gaan werken. Haar laatste functie was directeur van TAS Pakketten Support BV. In 1998 verhuist Tjitske naar Dubai en richt zij zich op het halen van haar PPL (Private Pilot License). In 2000 maakt ze de stap om de family office van haar familie te runnen vanuit Zwitserland. In 2004 keert de familie terug naar Nederland om vanuit Blaricum haar investeringen te beheren. De family office heeft een lange termijn en conservatieve focus op gebied van zowel private- als en public equity investeringen. Een van de investeringen is in Total Specific Solutions (software). 

Paul Meulemans

Paul Meulemans is al meer dan 25 jaar actief als sportmarketeer en heeft in zijn carrière al meer dan 2000 evenementen voor bedrijven en instellingen georganiseerd. Met zijn adviezen, inzicht, sociale vaardigheden, ideeënstroom, netwerk en ‘plain hard work’ heeft hij Hulphond Nederland de afgelopen jaren veelvuldig ondersteund. Genoeg reden om de voorman van PRO SPORT Sport & Hospitality te vragen als adviseur voor de stichting. Naast zijn commerciële werkzaamheden en zijn activiteiten voor goede, sociale doelen, zal Paul de komende periode Hulphond Nederland nog nadrukkelijker met raad en daad ondersteunen.

Lucie Wigboldus

Na haar studie zoötechniek aan de Wageningen Universiteit en politicologie aan de Universiteit Leiden is Lucie na een omweg via de wetenschap in de politieke omgeving gerold. Na verschillende banen op Internationaal en Europees niveau werd Lucie directeur van de VVD, toen net de grootste partij van Nederland. Nu is Lucie directeur van de Nederlandse Brouwers, de brancheorganisatie van de bierbrouwers in Nederland. Lucie’s dierenhart klopte ondertussen door, waardoor ze 8 jaar in de Raad van toezicht van World Animal Protection heeft gezeten en voor de hobby de opleiding kynologisch instructeur heeft afgerond. Stichting Hulphond gaat haar erg aan het hart, Lucie omschrijft de relatie tussen mens en dier als ‘magie’. 

Ontdek hier op welke manieren jij de opleiding
en inzet van hulphonden kunt steunen