Toezicht en Adviseurs

Maak kennis met onze Raad van Toezicht en Adviseurs. Stuk voor stuk ervaren en gedreven professionals, die zich inzetten voor de kwaliteit, effectiviteit en het succes van onze organisatie. 

Raad van Toezicht

Raad van Toezicht, Carla Lasonder

Carla is al ruim 25 jaar werkzaam binnen de zorg en dan met name in de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als verpleegkundige en de afgelopen 10 jaar als bestuurder. Sinds september 2019 heeft zij haar loopbaan voortgezet als interim directeur/bestuurder en is daarnaast verbonden aan TC2 als leiderschapscoach.

Carla heeft verder nog twee andere toezichthoudende functies in de zorg. Met veel plezier zet zij zich in voor Hulphond Nederland.

Raad van Toezicht, Jose Tijssen

José is een allround communicatiespecialist met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van corporate en financiële communicatie en Investor Relations. Ze heeft een brede ervaring in verschillende markten en bedrijfsmodellen en heeft in diverse rollen gewerkt als consultant, interne corporate professional en bestuurder. Momenteel is ze werkzaam bij het consultantbureau Hill+Knowlton Strategies. 

Onder de indruk van het geweldige werk dat de stichting doet, wil zij zich graag inzetten voor dit mooie doel.

Raad van Toezicht, Koos Boering

Koos Boering werkt als chief financial officer bij Aidsfonds Soa Aids Nederland. Hij heeft een brede ervaring als (financieel) manager bij profit en non-profit organisaties. Zowel in vaste dienst als op interim basis. Hij is al vanaf zijn jeugd actief als dierenbeschermer. Dit heeft geleid tot bestuurslidmaatschappen bij Nederlandse en internationale dierenbeschermingsorganisaties.

Tevens is hij lid van RvT stichting Zaam en lid van de audit commissie van stichting Aap. Met veel plezier zet hij zich nu in voor Hulphond Nederland.

Raad van Toezicht, Jan Mullier

Na het afronden van zijn studie commerciële economie in 1990 startte Jan zijn carrière in de reclamewereld. Hij werkte voor internationale reclamebureaus als FHV/BBDO en PPGH/JWT en als laatste als CEO bij Saatchi & Saatchi. 20 jaar later maakte hij de overstap naar de culturele sector en werd algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: het media-archief en mediamuseum van Nederland. Daar werkte hij 9 jaar waarna hij een vergelijkbaar instituut in Australië mocht gaan opzetten: het National Film and Sound Archive of Australia.

4 jaar later keerde hij terug naar Nederland, mede vanwege de corona-crisis, en startte als directeur-bestuurder bij de Regionale Publieke Omroep in Hilversum, verantwoordelijk voor de 13 regionale omroepen in Nederland. Jan heeft verder een brede bestuurlijke ervaring, zowel nationaal als internationaal, via diverse additionele functies op het gebied van media, erfgoed, cultuur en digitale innovatie. Hij kijkt er erg naar uit om zijn ervaring in te zetten voor de verdere ontwikkeling van Hulphond Nederland.

Adviseurs

Adviseurs, Tjitske Strikwerda

Na de studie Bedrijfseconomie aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden te hebben afgerond, is Tjitske voor de TAS Groep in Baarn  gaan werken. Haar laatste functie was directeur van TAS Pakketten Support BV. In 1998 verhuist Tjitske naar Dubai en richt zij zich op het halen van haar PPL (Private Pilot License). Het jaar 2000 maakt ze de stap om de family office van haar familie te runnen vanuit Zwitserland. De familie keert in 2004 keert terug naar Nederland om vanuit Blaricum haar investeringen te beheren.

De family office heeft een lange termijn en conservatieve focus op gebied van zowel private- als en public equity investeringen. Een van de investeringen is in Total Specific Solutions (software). 

Adviseurs, Stephanie Spoelder

Met meer dan 15 jaar ervaring als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht, heeft Stéphanie een brede arbeidsrechtelijke ervaring. Zij heeft zich met de jaren meer en meer toegelegd op corporate arbeidsrecht, veelal met een internationale dimensie. Ze is het juridisch klankbord voor raden van bestuur, raden van commissarissen en senior executives in ingewikkelde arbeidsrechtelijke kwesties. In 2024 heeft zij haar eigen kantoor opgericht: Legal Navigator.

Al meer dan een decennium is Stéphanie betrokken bij Hulphond Nederland en is zij het juridisch klankbord van de stichting. Reden genoeg om Stéphanie te vragen als adviseur. Op die manier zal zij Hulphond Nederland in de komende periode nog nadrukkelijker met raad en daad bijstaan.

Adviseurs, Paul Arakelian

Paul studeerde geneeskunde, internationale bedrijfskunde en gezondheidswetenschappen in Wenen. Na zijn studies hield hij zich vooral bezig met het verbeteren van de performance van bedrijven in binnen- en buitenland en begeleidde hij grootschalige reorganisaties en verbeterprogramma’s in de industrie en de financiële sector. Later specialiseerde hij zich in de gezondheidszorg.

In 1999 verhuisde Paul van Oostenrijk naar Nederland waar hij in 2006 samen met zijn compagnon P5COM, een management- adviesbureau in de gezondheidszorg, oprichtte. Sinds 2013 is P5COM als sponsor betrokken bij Hulphond Nederland. Paul kijkt ernaar uit om zich in de rol van adviseur nog meer in te zetten voor deze geweldige organisatie.

Adviseurs, Ferdi van Dommelen

Ferdi van Dommelen (HTS Civiele Techniek ’s-Hertogenbosch) is ondernemer en oprichter van EIFFEL (1992). Deze onderneming is onder zijn leiding, in ruim 25 jaar, uitgebouwd tot een veelzijdige dienstverlener in Legal, Finance en Proces. Met focus op kwaliteit “elke dag een beetje beter”. Eind 2018 is EIFFEL overgenomen door Gilde Equity Management. Tevens auteur van het boek EIFFEL is de naam over 26 jaar ondernemerschap (uitgave oktober 2020) en Founding Father van de Topsport Community. Een platform voor kennisdeling tussen sport & bedrijfsleven.

Ferdi is actief betrokken bij Heroes Den Bosch Basketbal, Foundation Educate for Good Cape Town, Raad van Advies Maurick College Vught. Daarnaast is hij Adviseur/coach voor jonge ondernemers.

Ferdi vindt kennisdeling essentieel en ondersteunt dan ook Hulphond Nederland graag bij haar ambities.

Ontdek hier op welke manieren jij de opleiding
en inzet van hulphonden kunt steunen