Toezicht & Adviseurs

Maak kennis met onze Raad van Toezicht en Adviseurs. Stuk voor stuk ervaren en gedreven professionals, die zich inzetten voor de kwaliteit, effectiviteit en het succes van onze organisatie. 

Raad van Toezicht

Carla Lasonder (voorzitter)

Carla is al ruim 25 jaar werkzaam binnen de zorg en dan met name in de geestelijke gezondheidszorg. In eerste instantie als verpleegkundige en de afgelopen 10 jaar als bestuurder. Sinds september 2019 heeft zij haar loopbaan voortgezet als interim directeur/bestuurder en is daarnaast verbonden aan TC2 als leiderschapscoach. Carla heeft verder nog twee andere toezichthoudende functies in de zorg. Met veel plezier zet zij zich in voor Hulphond Nederland.

Gieke Buur

Gieke heeft een brede ervaring in geestelijke gezondheidszorg, onderwijs en jeugdzorg. Ervaring in deze sector ontwikkelde zich van het zorginhoudelijk actief zijn met en voor kinderen, ouders of anderen volwassenen tot eindverantwoordelijk directeur/bestuurder. De afgelopen jaren heeft Gieke zich steeds meer toegelegd op innovatieve en mensgerichte oplossingen voor de uitdagingen die op dit moment spelen in de sectoren waarbinnen zij actief is.

Koos Boering

Koos Boering werkt als chief financial officer bij Aidsfonds Soa Aids Nederland. Hij heeft een brede ervaring als (financieel) manager bij profit en non-profit organisaties. Zowel in vaste dienst als op interim basis. Hij is al vanaf zijn jeugd actief als dierenbeschermer. Dit heeft geleid tot bestuurslidmaatschappen bij Nederlandse en internationale dierenbeschermingsorganisaties. Tevens is hij lid van RvT stichting Zaam en lid van de audit commissie van stichting Aap. Met veel plezier zet hij zich nu in voor Hulphond Nederland.

Jan Müller

Na het afronden van zijn studie commerciële economie in 1990 startte Jan zijn carrière in de reclamewereld. Hij werkte voor internationale reclamebureaus als FHV/BBDO en PPGH/JWT en als laatste als CEO bij Saatchi & Saatchi. Na 20 jaar maakte hij de overstap naar de culturele sector en werd algemeen directeur van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: het media-archief en mediamuseum van Nederland. Daar werkte hij 9 jaar waarna hij een vergelijkbaar instituut in Australië mocht gaan opzetten: het National Film and Sound Archive of Australia. Na 4 jaar keerde hij terug naar Nederland, mede vanwege de corona-crisis, en startte als directeur-bestuurder bij de Regionale Publieke Omroep in Hilversum, verantwoordelijk voor de 13 regionale omroepen in Nederland. Jan heeft verder een brede bestuurlijke ervaring, zowel nationaal als internationaal, via diverse additionele functies op het gebied van media, erfgoed, cultuur en digitale innovatie. Hij kijkt er erg naar uit om zijn ervaring in te zetten voor de verdere ontwikkeling van Hulphond Nederland.

Jose Tijssen Raad van Toezicht

José Tijssen

José is een allround communicatiespecialist met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van corporate en financiële communicatie en Investor Relations. Ze heeft een brede ervaring in verschillende markten en bedrijfsmodellen en heeft in diverse rollen gewerkt als consultant, interne corporate professional en bestuurder. Momenteel is ze werkzaam bij het consultantbureau Hill+Knowlton Strategies. 

Onder de indruk van het geweldige werk dat de stichting doet, wil zij zich graag inzetten voor dit mooie doel.

Adviseurs

Wilco van Sminia

Wilco is al jaren actief in de wereld van vermogensfondsen en goede doelen. Hij is (oud) bestuurslid van diversen stichtingen in de filantropische sector en heeft o.a. het major donor wervingsprogramma van een groot gezondheidsfonds opgezet. Tegenwoordig adviseert hij families en stichtingen als onafhankelijke adviseur bij zijn eigen bedrijf The Old Oak Tree Advice. Daarnaast is hij adviseur bij diversen beleggingscommissies. De afgelopen jaren is hij betrokken bij Hulphond Nederland. Onder de indruk van het goede werk dat de stichting doet en wil hij zich graag blijven inzetten voor dit mooie doel.

Hans Gelauff

Hans Gelauff heeft een achtergrond in de retail en specifieke ervaring op het operationele, marketing en strategische werkveld. Daarnaast heeft Hans ruime ervaring opgebouwd als bestuurslid en commissaris van diverse organisaties. Tot zijn 65e was hij CEO van Bruna waarna hij als zelfstandig ondernemer nog steeds bedrijven en organisaties met raad en daad ter zijde staat. Momenteel begeleidt hij bedrijven als commissaris, consultant of als mediator. Voorts geeft hij zitting aan verschillende raden van toezicht en raden van advies. Daarnaast coacht hij jonge ondernemers, die al dan niet als starters zijn hulp vragen. 

Tjitske Strikwerda

Na de studie Bedrijfseconomie aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden te hebben afgerond, is Tjitske voor de TAS Groep in Baarn  gaan werken. Haar laatste functie was directeur van TAS Pakketten Support BV. In 1998 verhuist Tjitske naar Dubai en richt zij zich op het halen van haar PPL (Private Pilot License). In 2000 maakt ze de stap om de family office van haar familie te runnen vanuit Zwitserland. In 2004 keert de familie terug naar Nederland om vanuit Blaricum haar investeringen te beheren. De family office heeft een lange termijn en conservatieve focus op gebied van zowel private- als en public equity investeringen. Een van de investeringen is in Total Specific Solutions (software). 

Paul Meulemans

Paul Meulemans is al meer dan 25 jaar actief als sportmarketeer en heeft in zijn carrière al meer dan 2000 evenementen voor bedrijven en instellingen georganiseerd. Met zijn adviezen, inzicht, sociale vaardigheden, ideeënstroom, netwerk en ‘plain hard work’ heeft hij Hulphond Nederland de afgelopen jaren veelvuldig ondersteund. Genoeg reden om de voorman van PRO SPORT Sport & Hospitality te vragen als adviseur voor de stichting. Naast zijn commerciële werkzaamheden en zijn activiteiten voor goede, sociale doelen, zal Paul de komende periode Hulphond Nederland nog nadrukkelijker met raad en daad ondersteunen.

Ontdek hier op welke manieren jij de opleiding
en inzet van hulphonden kunt steunen