Voor scholen

Organiseer op school activiteiten of gastlessen over het thema ‘hulphond’. Of start een actie om geld in te zamelen.

Een hulphond biedt kinderen en volwassenen met een zorgvraag nieuw perspectief en voorkomt dat zij in een isolement raken. Deze boodschap staat centraal in de verschillende educatieve activiteiten en middelen van onze stichting. Wil jij op school graag aandacht besteden aan het thema hulphond? Lees hieronder de mogelijkheden.

Hulphond op school

Als schoolleiding of docent kun je activiteiten organiseren rondom het thema ‘hulphond’. Wij verzorgen gastlessen met de inzet van onze hulphonden, cliënten of vrijwilligers. Kinderen zien en leren op educatieve en een speelse manier wat het betekent om ‘anders’ te zijn of te leven met een handicap. Na een gastles zijn leerlingen zo enthousiast dat zij veelal een actie organiseren om geld in te zamelen voor Hulphond Nederland. Download de brochure voor meer informatie of neem contact op met Patricia Reijkers.

Brochure voor scholen

Spreekbeurt

Wil je graag een spreekbeurt geven over Hulphond Nederland in de klas? Dan kun je hieronder het PowerPoint-bestand downloaden.

Kom in actie

Wij bieden scholen, bedrijven, service clubs, (sport)verenigingen en particulieren met het online actieplatform helphulphond.nl een middel om eenvoudig en snel aandacht te vragen voor hun actie of evenement. Op dit platform kun je een eigen actiepagina aanmaken en deze direct promoten via social media. Iedereen die de actie wil steunen, kan online op de pagina eenvoudig een donatie doen. En jij, als actievoerder, kunt precies zien hoeveel jouw actie al heeft opgeleverd. 

Patricia Hulphond
Patricia Reijkers
Medewerker Fondsenwerving

0486 – 42 27 23
p.reijkers@hulphond.nl

Sponsorloop

Een sponsorloop is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen voor de opleiding en inzet van hulphonden. We helpen je hier graag bij door alle benodigde materialen voor een sponsorloop beschikbaar te stellen. Dit pakket kun je downloaden door op de gele button te klikken. Naast het digitale pakket met materialen kunnen wij je ook ondersteunen met promotiemateriaal en een spandoek. Indien dit gewenst is, kun je mailen naar p.reijkers@hulphond.nl.

Het pakket bestaat uit:

Sponsor een eigen pup

Met een opbrengst vanaf  € 2500,- is het mogelijk om met de school of klas een eigen pup te adopteren. Je ontvangt een adoptiecertificaat, een foto van de pup en drie updates tijdens zijn opleiding. Tot slot ontvang je na zijn examen een foto van de hulphond met zijn baasje.

Andere mogelijkheden