Voor scholen

Organiseer op school activiteiten of gastlessen over het thema ‘hulphond’. Of start een actie om geld in te zamelen.

Een hulphond biedt kinderen en volwassenen met een zorgvraag nieuw perspectief en voorkomt dat zij in een isolement raken. Deze boodschap staat centraal in de verschillende educatieve activiteiten en middelen van onze stichting. Wil jij op school graag aandacht besteden aan het thema hulphond? Lees hieronder de mogelijkheden.

Een hulphond bij jullie op school

Als schoolleiding of docent kun je activiteiten organiseren rondom het thema ‘hulphond’. Wij verzorgen gastlessen met de inzet van onze hulphonden, cliënten of vrijwilligers. Kinderen zien en leren op educatieve en een speelse manier wat het betekent om ‘anders’ te zijn of te leven met een handicap. Na een gastles zijn leerlingen zo enthousiast dat zij veelal een actie organiseren om geld in te zamelen voor Hulphond Nederland. Download de brochure voor meer informatie of neem contact op met Patricia Reijkers.

Spreekbeurten

Wil je graag een spreekbeurt geven over Hulphond Nederland in de klas, dan kun je deze hieronder downloaden. Dit is een Powerpoint-bestand. 

Organiseer een actie

Wij bieden scholen, bedrijven, service clubs, (sport)verenigingen en particulieren met het online actieplatform Helphulphond.nl een middel om eenvoudig en snel aandacht te vragen voor hun actie of evenement. Op dit platform kun je een eigen actiepagina aanmaken en deze direct promoten via social media. Iedereen die de actie wil steunen, kan online op de pagina eenvoudig een donatie doen. En jij, als actievoerder, kunt precies zien hoeveel jouw actie al heeft opgeleverd. 

Download onze brochure voor scholen

Patricia Hulphond
Patricia Reijkers
Medewerker Fondsenwerving

0486 – 42 27 23
p.reijkers@hulphond.nl

The Big Run - School Edition

The Big Run – School Edition is een leuke en sportieve manier om met de hele school in actie te komen voor de opleiding en inzet van hulphonden. Daarnaast vergroot de schooleditie van The Big Run de betrokkenheid van ouders en de buurt bij het goede doel én de school zelf. 

Wij helpen je hier graag bij door alle benodigde materialen voor The Big Run – School Edition beschikbaar te stellen. Zo bieden wij onder andere een stappenplan, stempelkaart, oorkonde, persbericht voor de lokale media, een standaardbrief voor ouders en diverse illustraties aan. Je kunt hieronder een ZIP-bestand met alle documenten en illustraties downloaden. Naast het digitale pakket met materialen ondersteunen wij uw sponsorloop ook met promotiemateriaal en een spandoek. Deze sturen wij toe wanneer u de organisatie van The Big Run – School Edition aanmeldt. Aanmelden kan bij Patricia Reijkers.

Sponsor een eigen pup

Met een opbrengst vanaf  € 2500,- is het mogelijk de school of de klas jullie eigen pup te adopteren. Je ontvangt een adoptiecertificaat, een foto van de pup en drie updates tijdens zijn opleiding. Tot slot ontvang je na zijn examen een foto van de hulphond met zijn baasje.

Andere mogelijkheden