Dierondersteunde therapie

Het Domingo House is er voor volwassenen met traumaklachten of PTSS en jongeren met ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek.

Innovatieve therapie

Door middel van innovatieve therapie met getrainde honden en paarden en speciaal opgeleide therapeuten, bieden wij mensen met een geestelijke zorgvraag een nieuw toekomstperspectief en helpen we hen de regie over hun leven te nemen. Wij zijn er voor volwassenen met traumaklachten of PTSS en jongeren met klachten die voortkomen uit ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek.

Hulphond Nederland breidde in 2012 haar aanbod uit met dierondersteunde therapie voor jongeren, waarbij getrainde honden worden ingezet. Inmiddels worden jaarlijks vanuit 15 locaties in Nederland jongeren met autisme, ADHD, depressie of gedragsproblemen geholpen, in samenwerking met jeugdzorg en GGZ-instellingen. Met het Domingo House worden nu ook volwassenen met traumaklachten en PTSS met dierondersteunde therapie geholpen. In dit unieke therapieprogramma worden zowel getrainde honden als getrainde paarden ingezet. 

In Nederland zijn er 1,2 miljoen mensen met traumaklachten en honderdduizenden jongeren met ontwikkelingsstoornissen of psychiatrische problematiek. Veel mensen lopen tegen vraagstukken aan, waarmee ze in reguliere therapietrajecten niet verder komen. Voor al deze mensen kan een therapietraject bij het Domingo House uitkomst bieden.

Alle dierondersteunde therapieactiviteiten van Hulphond Nederland zijn ondergebracht in het Domingo House.

Bezoek de website

Bezoek de website

Therapieaanbod

Ontdek hier hoe je de opleiding en inzet van hulphonden kunt steunen