Er is heel veel voor nodig om een hulphond te kunnen worden. Onze honden in opleiding worden dan ook nauwlettend gevolgd tijdens het gehele proces. Zo wordt er gekeken naar het karakter en de talenten van de pup en of deze wel passen bij wat er van hem gevraagd zal worden in de toekomst. En nog veel belangrijker, of de pup hier wel gelukkig van zal worden.

Honden die niet de opleiding instromen, of deze niet afmaken, worden via Hond zoekt Huis verkocht als huishond. Ook honden die al werkzaam zijn als hulphond, maar om diverse, verklaarbare redenen dit werk niet voort kunnen zetten, of met pensioen gaan, worden op dit platform aangeboden. Voor al deze honden zoeken wij een (t)huis dat past bij hun behoeften en karakter.

Ben jij op zoek naar een maatje?

Ben jij op zoek naar een hond en heb je interesse in de aanschaf van één van onze kanjers? Meld je dan aan door je e-mailadres hieronder in te vullen. Zodra er een hond beschikbaar is, ontvang je van ons een melding. Iedere hond wordt uitgebreid omschreven met daarbij de reden waarom de hond via dit platform wordt verkocht. Zo weet jij precies wat je kunt verwachten. De prijs per hond varieert.

Heb jij interesse getoond in een specifieke hond* en na twee weken nog altijd niets gehoord van ons? Dan waren er meer gegadigden en is er voor deze hond al een fijn thuis gevonden.

* Indien er sprake is van een fysieke of therapeutische hulpvraag in het gezin, dan kom je helaas niet in aanmerking voor een van onze huishonden.

Ik zoek een nieuw (t)huis

Ik word gastgezin

In plaats van een huishond, word ik gastgezin voor een hulphond in opleiding.

Dirk

Koningspoedel
Gepensioneerde hulphond

Ulli

Jack Russel x Dwerg Pincher

Ik word gastgezin

In plaats van een huishond, word ik gastgezin voor een hulphond in opleiding.

Veelgestelde vragen

De honden die wij aanbieden verschillen sterk van elkaar; in leeftijd, ras en de reden waarom ze verkocht worden. De ene hond is al wat verder opgeleid, de ander verlaat nog maar net het nest. En ook zijn er soms honden waarvan we weten dat er medische kosten aan verbonden zijn. We proberen hier mee rekening te houden in de prijsstelling. Voor honden die met pensioen gaan vragen we slechts een administratieve vergoeding.

Wij zoeken altijd naar de beste match aan de hand van de antwoorden die jij op de vragen die gesteld zijn hebt gegeven. Vaak zijn er zoveel geïnteresseerden voor een hond, dat het teveel tijd zou kosten iedereen hiervan persoonlijk op de hoogte te brengen. Als je binnen twee weken niets gehoord hebt, kun je er van uitgaan dat de hond waar jij interesse in hebt getoond een ander thuis heeft gevonden.

De honden die op Hond zoekt Huis worden aangeboden zijn om een duidelijke reden niet toegelaten tot/uitgestroomd uit de opleiding. Deze honden beschikken over andere talenten of worden niet gelukkig van ‘werken’. Bij een hulpvraag is er de mogelijkheid dat de honden toch, bewust of onbewust, aan het werk gaan.

Je vult je gegevens in omdat je interesse hebt in een specifieke hond. In het kader van de privacy wetgeving worden jouw gegevens daarna verwijderd. Toon je opnieuw interesse in een hond, dan moet je dus wederom jouw gegevens invullen.

Geef jij één van onze honden een warm liefdevol gelukkig thuis?