ADL-hulphond

Een ADL-hulphond zorgt voor zelfredzaamheid en biedt nieuw perspectief.

Niet meer voor jezelf kunnen zorgen als gevolg van een fysieke beperking is zeer ingrijpend. Het kan ertoe leiden dat je niet meer zelfstandig kan wonen en afhankelijk raakt van anderen. Een hulphond kan uitkomst bieden!

ADL-hulphond is een grote steun

Een ADL-hulphond helpt iemand met een lichamelijke beperking bij Activiteiten in het Dagelijks Leven. Hij assisteert bij allerlei dagelijks voorkomende handelingen, zoals het openen en sluiten van deuren en gordijnen, het uittrekken van kleding, het leeghalen van de wasmachine of het oprapen en aangeven van voorwerpen. Hij kan ook helpen bij het boodschappen doen en bij de kassa een portemonnee aangeven. Eenmaal thuis kan hij lift- en lichtknoppen bedienen, kastjes openmaken en helpen bij het opbergen. Hij is voor zijn baas een grote steun zowel binnen als buiten.

Voor wie

Een ADL-hulphond kan tot wel zeventig verschillende handelingen uitvoeren voor mensen die beperkt zijn in hun functioneren, bijvoorbeeld vanwege spierziektes, Multiple Sclerose, een herseninfarct of hersenbloeding (CVA), dwarslaesie, dystrofie, spasmes of de gevolgen van een ongeluk. Hulphond Nederland bekijkt bij iedere aanvraag of een hulphond van meerwaarde kan zijn.

Download de brochure voor meer informatie

ADL-hulphond aanvragen

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een hulphond of ken je iemand die daarbij gebaat kan zijn? Je kunt contact met ons opnemen voor meer informatie. Klik op de knop hieronder wanneer je een hulphond wilt aanvragen.

Video afspelen

Ontdek meer

Ontdek hier hoe je de opleiding en inzet van hulphonden kunt steunen