Waarom schooien we anders?

Het is natuurlijk een utopie… de hele wereld bereiken met jouw boodschap. En toch zou het mogelijk moeten zijn als je gelooft in de theorie dat je via zes mensen in contact staat met de hele wereld. Ons doel met deze jubileumeditie van de Week van de Schooiers is niet de hele wereld, maar ‘slechts’ heel Nederland te bereiken.

De Week van de Schooiers is een initiatief van Hulphond Nederland dat tijdens de coronapandemie is ontstaan. Honderden honden en hun baasjes vroegen tijdens het uitlaten én online om een eenmalige gift voor de opleiding van meer hulphonden.

Er werd tijdens het uitlaten gebruik gemaakt van een speciaal label met persoonlijke QR-code dat vanaf 1,5 meter afstand gescand kon worden. Ook in de jaren na corona bleven we ieder jaar, samen met onze trouwe achterban, een week schooien om geld in te zamelen voor het goede doel.

Dit jaar bestaat Hulphond Nederland 40 jaar en willen we het een keer anders aanpakken. Deze keer vragen we de mensen niet alleen te doneren, maar vooral ook onze boodschap te delen in hun eigen netwerk. En zo proberen we heel Nederland, of toch een groot deel daarvan, te bereiken met onze boodschap. En als nou eens 10% van al die mensen het minimale bedrag van €1,-* zou doneren, wat zouden we dan veel mensen kunnen helpen samen.

Samen meer mensen helpen
Van 17 juni t/m 23 juni gaan we samen, hopelijk ook met jou, dus weer schooien voor de opleiding van meer hulphonden. En dat is hard nodig. Jaarlijks helpt Hulphond Nederland zo’n 1.000 mensen met de inzet van een hulphond. En dat zouden er veel meer kunnen zijn, want er zijn zoveel mensen die deze hulp zo hard nodig hebben. Mensen die fysiek beperkt zijn, of met epilepsie, maar ook mensen met een geestelijke zorgvraag. Wij plaatsen namelijk ook hulphonden bij mensen met PTSS en onze therapeuten helpen jaarlijks honderden jongeren en volwassenen met dierondersteunde therapie op maat. Ook hier worden onze hulphonden voor ingezet. Echter, omdat wij vrijwel volledig afhankelijk zijn van giften en donaties, ontbreekt ons de capaciteit om meer mensen te kunnen helpen.**

Iedere donatie kan een staartje krijgen
Iedere donatie die tijdens deze week gedaan wordt, hoe klein of groot ook, maakt kans op mooie prijzen. Unieke prijzen zoals een bezoek aan het opleidingscentrum van Hulphond Nederland in Herpen en populaire Hulphond merchandise items die voor iedereen leuk en bruikbaar zijn. Het enige dat dat men hiervoor hoeft te doen is te doneren en het e-mailadres achter te laten.

Ook sturen we je wat korte tekstvoorstellen die je kunt gebruiken hiervoor, maar dat hoeft natuurlijk niet. Help ons om onze boodschap als een olievlek te verspreiden, dan kunnen we samen nog meer mensen helpen.

Wij rekenen ook op jou!

Op 17 juni ontvang je van ons de link naar de actiepagina waarop gedoneerd kan worden. Zelf doneren mag natuurlijk, maar we vragen je ook vooral dit te delen met jouw eigen netwerk. Dit kan via e-mail maar natuurlijk ook via WhatsApp of social media.

* Het idee was om de mensen i.v.m. het 40-jarig bestaan te vragen slechts (minimaal) 40 cent te doneren, het systeem ondersteunt dit helaas niet. De minimale donatie moet daarom minimaal €1,- zijn.

** Hulphond Nederland heeft als doel zoveel mogelijk mensen te helpen met de inzet van een hulphond. Hiervoor is echter veel geld nodig. Enkel voor de ADL-Hulphond ontvangen wij vanuit de zorgverzekeraar slechts een beperkte bijdrage in de kosten. Voor alle andere soorten hulphonden dragen we zelf volledig alle kosten, alsook de kosten voor de opleiding en de begeleiding gedurende het hele werkzame leven van de hond. Hulphond Nederland is hiervoor afhankelijk van giften, donaties en nalatenschappen. Dagelijks spannen veel vrijwilligers en collega’s zich in om deze gelden bij elkaar te krijgen en de kosten zo laag mogelijk te houden.

Wil jij ons op een andere manier helpen?

Overweeg dan eens om gastgezin te worden. Je krijgt oneindig veel liefde, leert alles over honden én geeft iemand die het minder getroffen heeft zijn of haar vrijheid terug.

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!