Volg onze poedel puppy Nanouk in haar reis tot hulphond!

05/05

Even voorstellen

Wij zijn Trudy en Albert en wonen in Molenhoek. Wij zijn met pensioen en nu voor de 10de keer gastgezin voor een hulphond in opleiding. Vrijdag 18 maart 2022 hebben wij pup Nanouk in Hengelo opgehaald. Daar hebben we afscheid genomen van haar moeder Raika, en Marissa en Ab-Jan, die de puppy’s (een nest van 7) super verzorgd hebben. Nanouk is onze 10de Hulphondpuppy die we mogen begeleiden in haar weg naar de functie van hulphond. Ze is onze eerste Koningspoedel en blijft ongeveer 16 maanden bij ons wonen. Daarvoor hebben we Labradors, Golden Retrievers, een mix tussen Labrador – Golden Retriever en een Golden Doodle gehad.

Kennismaking met Wiske

De rit in de auto was voor Nanouk nog erg spannend, dus toen heeft ze dicht bij ons gezeten. Bij thuiskomst wachtte Wiske, onze andere Hulphond in opleiding, ons al op. Deze vrolijke Golden Retriever en Nanouk waren al snel aan elkaar gewend en kunnen het goed vinden samen.

De eerste nacht heeft Nanouk in de bench bij ons in de slaapkamer geslapen, zodat het gemis van de broertjes en zusjes een beetje minder was. Daarbij gaf Nanouk al snel aan wanneer ze er uit moest om te plassen: ze werd dan een beetje onrustig. Verder hebben we ’s nachts al goed door kunnen slapen. De eerste dagen kwamen er al allerlei mensen langs, want iedereen was natuurlijk benieuwd naar Nanouk. Al die aandacht vond ze helemaal prima!

Wiske en Nanouk hebben de eerste dagen al meteen veel tijd samen doorgebracht. Nanouk slaapt dan ook graag dicht en veilig bij Wiske.

Poedel puppy in Hondenbuggy

De eerste prikkels als hulphond

Omdat ze nog niet zo lang mag lopen, gaat ze regelmatig mee in de hondenbuggy. Dit was wel even wennen voor haar: in het begin probeerde ze er regelmatig uit te springen. Maar nu gaat het super! We hebben het idee dat ze het wel leuk vindt. Ze geeft regelmatig aan dat ze weer in de buggy wil.

De eerste week hebben we haar met alles rondom het huis kennis laten maken. Alles is natuurlijk nieuw voor haar. Zo waren auto’s en fietsers spannend, dus daar hebben we haar regelmatig mee in aanraking gebracht. Nu is ze daar al helemaal aan gewend.

Ook zijn we al begonnen met het leren van de eerste commando’s. Zo hebben we geoefend met het commando ‘Dress on’ wanneer we het tuigje omdoen, zodat Nanouk vanaf pup af aan al wordt herkend als Hulphond op straat. Tijdens de korte wandelingen komen we ook vaak andere honden tegen. Daarbij laten we haar altijd even kennismaken: dit is niet alleen leuk voor Nanouk, maar ook goed voor haar ontwikkeling en voor ons om te zien hoe ze op andere honden reageert.

De eerste weken zijn voorbij gevlogen en we hebben al snel aan elkaar kunnen wennen én van elkaar kunnen genieten. Blijf jij ons volgen?

Wil jij ook gastgezin worden? Meld je dan aan via deze link.

Ook interessant