Leer meer op onze open dag!

27/03
Mevrouw met zwarte labrador aan de riem

Datum: 27 maart 2023
Leestijd: 5 minuten

Het is bijna zover: dé open dag van Hulphond Nederland. Op zaterdag 1 april 2023 is iedereen van harte welkom om ons opleidingscentrum in Herpen te bezoeken. We hebben er enorm veel zin in om die dag een kijkje achter de schermen te geven. Ben jij een grote hondenliefhebber, wil je meer weten over hoe het is om gastgezin te worden, of ben jij benieuwd hoe wij onze honden opleiden tot een échte hulphond? Kom dan langs! Aanmelden is niet nodig.

Tijdens de open dag leer je van alles over ons werk. In deze blog maak je alvast kennis met Hulphond Nederland én vind je het programma voor 1 april. Dus lees snel verder als je meer wilt weten! 

Wat doet Hulphond Nederland?

Je hebt zo’n hond vast wel eens gezien op straat: een hulphond. Deze honden zijn enorm belangrijk; ze zijn niet alleen een maatje voor het leven, maar zorgen er ook voor dat mensen weer vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen.

Bij Hulphond Nederland leiden we verschillende soorten hulphonden op. Zij worden opgeleid als steun en toeverlaat voor mensen met een fysieke beperking of epilepsie, of ze worden ingezet als Therapie-hond in ons Domingo House. Met een divers team kunnen we, ook dankzij onze gastgezinnen, vrijwilligers én donateurs, ervoor zorgen dat we jaarlijks zo’n 1.000 volwassenen en kinderen helpen aan een betere kwaliteit van leven.

Onze Open Dagen

We vinden het bij Hulphond Nederland leuk en ook erg belangrijk om jou te laten zien wát we precies doen. Daarom geven we tijdens onze open dagen graag een kijkje achter de schermen. Zo kun je als gastgezin, vrijwilliger, donateur of gewoon geïnteresseerde kijken hoe we te werk gaan én wat we daarmee bereiken. We zijn als team namelijk enorm trots op het feit dat we zo veel mensen vrijheid kunnen geven met een hulphond. Daarnaast zijn we enorm trots op de diverse manieren waarop we ondersteund worden door jullie, zodat wij onze honden de beste opleiding kunnen bieden.

Op onze open dag vertellen we onder andere hoe we onze honden opleiden, je leert meer over hoe het is om gastgezin te zijn én je maakt kennis met onze therapie-tak: het Domingo House.

De open dag vindt plaats op ons opleidingscentrum in Herpen, de plek waar onze honden opgeleid worden.

Het programma

Ben je benieuwd naar wat er allemaal te doen is tijdens de open dag? Hieronder vind je het programma. Het wordt een gevarieerde dag met veel informatie én leuke demo’s waarmee je echt een kijkje in de keuken krijgt. Als je bij de demo’s aanwezig wilt zijn, zorg dan dat je op tijd aanwezig bent, plaatsen zijn namelijk beperkt en vol = vol. Aanmelden is niet nodig.

Blonde labrador puppy in trainingsveld

Praktische informatie

Zaterdag 1 april 2023

10.00 - 16.00 uur

Broekstraat 31, 5373 KD Herpen

Let op: Honden zijn niet toegestaan, hulp- of geleidehonden natuurlijk wel.

Ook interessant