Nanouk en de vervolgtraining

In deze blogserie volgen we Nanouk. Ze is een Koningspoedel en woont bij haar gastgezin sinds 18 maart 2022.

Zoals in de vorige blog te lezen is, wordt Nanouk de komende maanden deels thuis en deels in Herpen afgetraind door haar trainster Nikita.

Het is heel belangrijk dat Nikita een goede band gaat opbouwen met Nanouk, want Nanouk is beslist geen allemansvriend. Het is het beste om haar de ruimte te geven om je te leren kennen. Is de band er eenmaal, dan is Nanouk een heerlijk maatje.

Bij de eerste kennismaking zijn we samen met de trainster lekker het bos ingegaan. Nanouk vindt dat heerlijk en Nikita kon zo een beetje een beeld krijgen van wat voor hond Nanouk is. Tijdens die wandeling gaf Nanouk al aan dat ze Nikita wel leuk vond. Zij probeerde op haar beurt contact met Nanouk te maken.

Inmiddels is de band met Nanouk zo goed dat ze helemaal door het dolle is als ze maar merkt dat Nikita in de buurt is. Dat is heel erg leuk om te zien. Naast de trainingen bij ons thuis gaan we ook nog steeds door met het vertrouwd maken van Nanouk met verschillende dingen en situaties.

Onlangs zijn we met Nanouk met de camper naar een vliegveld in de buurt van Berlijn geweest. Nanouk is heel vertrouwd met opstijgende zweefvliegtuigen, motorvliegtuigen en heeft ook kennis mogen maken met al het lawaai dat er bij hoort, zoals een echt oud Russisch oorlogsvliegtuig, de Antonov. Ze gaf niets om het lawaai en de drukte en ze kon daar ’s avonds heerlijk rennen op het veld met andere honden. Voor Nanouk was het dus ook een beetje vakantie.

Inmiddels is Nanouk 2 maanden geleden ook loops geworden, vrij laat, zij was toen namelijk al 15 maanden oud. Dit schijnt vaker voor te komen bij grote honden. Het grappige was dat haar zussen rond die tijd ook loops werden.

Het is mooi om te zien hoe Nanouk met de pup Joop, die inmiddels 6 maanden is, omgaat. Meteen toen Joop bij ons kwam, merkte je al dat het klikte.

“Samen kunnen ze heerlijk ravotten, rennen en af en toe moet Joop tot de orde geroepen worden, want Nanouk laat veel toe.”

Nikita is gestart met het commando push, dit gebeurt in heel kleine stapjes, gelukkig vindt Nanouk het heel leuk om met Nikita te trainen. Nanouk doet alles heel voorzichtig, dus in het begin duwde ze met haar neus heel zachtjes. Inmiddels heeft ze meer zelfvertrouwen gekregen en duwt ze veel harder wanneer Nikita en ik samen trainen. We hebben van Hulphond Nederland een elektrische rolstoel thuis gekregen om te oefenen. Het naast de rolstoel lopen gaat heel goed, ze is er al helemaal vertrouwd mee. We zoeken diverse situaties op; winkel, drukke straat, winkelcentrum, etc.

Nanouk koningspoedel aan de rolstoel
Koningspoedel Nanouk pakt flesje op

Nanouk raapt ook diverse voorwerpen op die op de grond vallen. In het begin ook weer heel voorzichtig, maar nu maakt het niet uit wat er valt, sleutels, plastic waterflesje, lepel, portemonnee, pennen etc. Je ziet dat ze het leuk vindt om het te doen. Maar de beloning achteraf is wel heel belangrijk natuurlijk. We trainen Nanouk in een rustig tempo. Want ze moet ook nog gesteriliseerd worden binnenkort. Daarna mag ze lekker een paar weekjes bijkomen. Eén keer in de week komt Nikita bij ons thuis en één keer in de week gaat Nanouk een paar uurtjes naar Herpen om daar te oefenen. Ze doet het echt goed en vindt het ook leuk om te doen. En wij vinden het ook leuk om met haar bezig te zijn!

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!