Thuistraining bij Nanouk

In deze blogserie volgen we Nanouk. Ze is een Koningspoedel en woont bij haar gastgezin sinds 18 maart 2022.

Inmiddels is Nanouk 15 maanden. Sinds onze vorige blog hebben we weer veel dingen ondernomen en heeft ze veel nieuwe indrukken opgedaan. Omdat Nanouk straks met de cliënt overal naar toe moet kunnen gaan, hoort daar natuurlijk ook het stembureau bij. Het was voor haar totaal geen probleem om in het stemhokje te moeten gaan; ze bleef keurig zitten tot ik klaar was. De mensen op het stembureau stonden in het begin raar te kijken toen er een hond binnenkwam, maar na uitleg was het allemaal prima.

Omdat we graag wat nieuwe meubels wilden, namen we Nanouk mee naar de meubelboulevard. Ook hier moesten we uitleggen waarom we een hond bij ons hadden. In de winkel was een open trap aanwezig. Veel honden vinden dit eng, maar voor Nanouk was dit geen enkel probleem. Bij de volgende winkel, waar we wederom uit moesten leggen dat Nanouk een hulphond in opleiding is, moesten we met de lift naar boven. Het was een lift waarbij alleen de vloer beweegt. Dit was nieuw voor Nanouk. Hoewel ze het heel raar vond, bleef ze rustig zitten.

Ook zijn we nog op bezoek geweest bij Ivy, onze vorige hulphond in opleiding. Zij heeft samen met Nanouk en Wiske heerlijk kunnen rennen. Omdat het zo’n mooi weer was, besloten we er ook een terrastraining aan vast te knopen. Dit deden ze alle drie supergoed.

Nanouk heeft een lievelingsplekje in huis. Niet in haar mand, maar… bij de voordeur. Ze vindt het heerlijk om hier te liggen en naar buiten te kijken. Zo ziet ze alles wat voorbij komt.

We zijn met Nanouk bij de Avondvierdaagse geweest. Onze kleinzoon van acht jaar oud liep ook mee. Er waren enorm veel kinderen en toeschouwers. Dit vond Nanouk minder prettig, ze was zichtbaar nog niet gewend aan zoveel drukte.

“Als gastgezin is het belangrijk om de hond ook te laten wennen aan drukke plekken waar veel mensen zijn en veel lawaai is.”

En toen… Kregen we er drie weken geleden een hond bij! Joop is een golden retriever pup en woont sinds kort bij ons. Hij heeft dezelfde ouders als Wiske, voor wie wij ook gastgezin zijn geweest. Tijdelijk hebben we nu dus drie honden in huis en dat gaat supergoed! Nanouk is erg lief voor Joop. Ze had al eerder laten zien dat ze dit goed kon: ook logeerpup Zepper kon rekenen op haar gezelschap.

Poedel Nanouk met eigenaar
Poedel Nanouk hulphond in opleiding met trainer

We sluiten de blog af met goed nieuws: Nanouk is medisch helemaal goedgekeurd. Ze gaat nu het opleidingstraject tot ADL-hulphond in. (ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen.) En nóg beter nieuws: Nanouk krijgt de vervolgopleiding bij ons thuis op dezelfde manier als Wiske.

Nikita, een van de trainers van Hulphond Nederland, zal ons begeleiden in dit traject. Ons huis hangt inmiddels vol met trektouwtjes en overal staan hulpmiddelen die de training mogelijk maken. In de volgende blog gaan we dieper in op de thuistrainingen.

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!