Gastgezin worden

Bij de opleiding en inzet van onze hulphonden spelen de gastgezinnen een zeer belangrijke rol. Zonder gastgezinnen immers geen hulphonden! 

Video afspelen

Het is vooral heel leuk!

En het allerbelangrijkste… je doet iets goeds voor een ander! Want door jouw inzet geef jij iemand vrijheid en perspectief. 

Bij Hulphond Nederland zijn we altijd op zoek naar gezinnen die onze hulphonden (in spe) een warm nestje willen bieden. Wij onderscheiden vier soorten gastgezinnen:

Gastgezin pup

Een hulphond opvoeden is leuk én leerzaam! Als pupgastgezin word je niet alleen overladen met liefde van je pup, je leert ook alles over de opvoeding en socialisatie van honden. Je hebt een belangrijke taak; vanaf ca. 8 weken totdat de pup ongeveer 16 maanden oud is maak jij de pup wereldwijs en leer je hem de basis commando’s. Naast dat je alle benodigdheden, van voer tot bench, tot je beschikking krijgt, word je ook gedurende het hele proces begeleid door onze gastgezinbegeleider. Natuurlijk is het even slikken als de pup de vervolgopleiding ingaat, maar de wetenschap dat ‘jouw’ pup iemand zijn leven terug gaat geven, maakt heel veel goed.  

Word ook gastgezin. Meld je hier aan!

Wij zijn momenteel in heel Nederland op zoek naar gastgezinnen, met uitzondering van de provincies Limburg, Groningen, Friesland en Zeeland. Ook in de andere provincies is het mogelijk dat, in verband met reisafstanden, jouw aanmelding niet direct tot plaatsing van een pup leidt.

Gastgezin Therapie-hulphond

Hulphond Nederland zet ook hulphonden in voor mensen met een geestelijke hulpvraag. De dierondersteunde therapie van Hulphond Nederland is er voor  jongeren met uiteenlopende gedragsproblematiek en volwassenen met trauma. Hulphond Nederland zorgt voor alle benodigdheden, van voer tot mand, en jij brengt de hond twee keer per week naar een therapielocatie in de regio. Daarnaast bied je de hond een warm en liefdevol thuis, waar hij ‘gewoon’ lekker hond kan zijn.

Momenteel zijn wij niet op zoek naar gastgezinnen voor Therapie-hulphonden. Via het aanmeldformulier kun je toch je gegevens achterlaten en zullen wij je contacteren zodra we weer op zoek zijn naar een gastgezin in jouw regio.

Gastgezin moederhond (en nestje)

Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen met de inzet van een hulphond is het belangrijk dat er voldoende pups de opleiding in kunnen stromen. Hulphond Nederland zoekt gastgezinnen voor moederhonden. De moederhond woont bij jou en krijgt, onder begeleiding van Hulphond Nederland, een nestje. Afhankelijk van jouw wensen op dit vlak, gebeurt dit bij jou thuis of op een tijdelijke, externe locatie. De pups blijven tot ze ca. 8 weken oud zijn bij de moederhond. Wij zijn op zoek naar gastgezinnen die ervaring hebben met het houden van honden en evt. het begeleiden van een bevalling. Lijkt jou dit leuk? Meld je dan hier aan.

Wij zijn momenteel in heel Nederland op zoek naar deze gastgezinnen, met uitzondering van de provincies Limburg, Groningen, Friesland en Zeeland.

Opvanggastgezin

Als opvanggastgezin bied je een hulphond een warm thuis voor kortere periodes (enkele dagen tot een paar weken) wanneer het reguliere gastgezin of de cliënt door omstandigheden tijdelijk niet voor de hond kan zorgen. Lijkt het jou leuk om af en toe een viervoetige vriend voor een korte periode in huis te hebben? Het is overigens geen probleem als je al een hond hebt, als deze tenminste 1 jaar oud is.

Let op: Momenteel beschikken we over voldoende opvanggastgezinnen en is aanmelden hiervoor niet mogelijk.

Profiel van een gastgezin

Het allerbelangrijkste aan een gastgezin is natuurlijk dat je de hulphond (in spe) een warm nestje biedt. Maar aanvullend zijn onderstaande punten ook wenselijk:

Brochures voor gastgezinnen

Wil je meer weten over gastgezin zijn bij Hulphond Nederland of wil je graag gastgezin worden? Download dan onze brochure. Als je geïnteresseerd bent kun je je via het onderstaande formulier aanmelden. Wij vragen van al onze gastgezinnen om een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) te overleggen.

Meer informatie

Vind jij het interessant, maar twijfel je nog of het wel bij je past? Lees dan de blogs over de gastgezinnen van Pups Nanouk en Kent.

Aanmelden

Vul het onderstaande formulier in om je aan te melden als gastgezin. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 

Andere mogelijkheden