Puppy Nanouk maakt grote stappen!

20/05

Met grote puppystappen vooruit!

De wereld van Nanouk wordt steeds groter. Tijdens een rondrenspelletje met Wiske (de andere hulphond-in-opleiding die bij ons woont) kwam Nanouk erachter dat ze op het water van de vijver niet kan lopen, ook al is de weg dan korter. Ik heb haar toen snel het water uitgevist en zo rende ze al snel weer door met Wiske. Dit zijn kleine, maar goede leermomentjes voor een pup.

Ook hebben wij onze eerste “terrastraining” gehad bij de ijswinkel in het winkelcentrum. Nanouk ging lekker liggen en naar de spelende kinderen, de voorbijlopende honden en de mensen kijken.

Daarnaast groeit Nanouk als kool: inmiddels is ze ruim 2 kilo aangekomen. Dat ze ouder wordt, merk je ook in haar gedrag. Zo was de auto in het begin niet haar ding: na een klein stukje gaf ze met piepgeluidjes aan dat ze het wel genoeg vond. Nu vindt ze het allemaal prima.

Met pup Nanouk gaan we er veel op uit. Zo kan ze wennen aan verschillende plekken en krijgen wij een beter beeld van hoe ze is als pup. Laatst hebben we ook een kleine kinderboerderij bezocht. Dit was een hele ervaring met zoveel dieren; een schaap, kippen, eenden, een ezel en een pony, ze wilden allemaal kennismaken met Nanouk. Eerst bleef ze het veilig van een afstandje bekijken, maar langzaam, toch wel nieuwsgierig liep ze naar het paard om even te ruiken. Heel mooi om te zien!

Poedel puppy op tafel tijdens training
Poedel puppy met shetlanderpony

Allerlei nieuwe commando's

Nanouk kreeg in het nestje van haar verzorgers o.a. vers vlees. Omdat ze dit heel lekker vindt en de gastgezinbegeleider het beter leek dit ook nog even te geven, zijn we samen naar de dierenwinkel  gegaan om dit te gaan halen. De geurtjes in de winkel vond ze super lekker, dus aan haar neus mankeert niets. Dat hadden we thuis ook al ontdekt, als er voer op de tafel staat en Nanouk er steeds maar bij probeert te komen.

Daarnaast ga ik regelmatig met Nanouk naar het station. Dit is bij mij om de hoek, dus daar kunnen we zo naartoe lopen. Het lawaai van de treinen met een dieselmotor is wel spannend, maar we gaan steeds een klein stapje verder als het goed gaat. Zo kan ze op een fijne manier wennen om hier rustig te lopen.

Nanouk heeft ook alweer nieuwe commando’s geleerd. Bij commando ‘Back’ gaat ze zelf al met haar kopje uit de riem. ‘Sit’ en ‘Down’ gaan ook goed. Tijdens het loslopen oefenen we ook vaak het commando ‘Hier’. Dit doet ze super, maar we weten ook dat ze straks in een fase kan komen dat ze even bananen in haar oren heeft. We zullen het zien!

Inmiddels heeft Nanouk ook haar 12 weken vaccinatie gehad. Ze moest natuurlijk eerst gewogen worden om vervolgens iets lekkers te krijgen en een prik. Doordat de dierenarts iets lekkers geeft zat de prik er zo in, ze gaf geen kik.

Eten vindt Nanouk heel belangrijk. Ze reageert meteen als we zeggen dat we gaan eten en loopt mee naar de garage waar de voervoorraad staat. Het liefst wil ze meteen gaan eten als de etensbak gevuld is, maar het lukt nu dat ze netjes blijft zitten tot ze het commando ‘Smullen’ hoort. Heel knap van haar hoor!

Omdat Albert en ik graag fietsen zijn we begonnen Nanouk heel voorzichtig aan de fietskar te laten wennen. Hij staat in de garage en we gooien daar dan wat lekkers in. Ze springt nu regelmatig in de kar en is nu toe aan een volgende stap.

Hopelijk gaat Nanouk de fietskar net zo leuk vinden als onze andere honden! Jullie horen het de volgende keer!

Wil jij ook gastgezin worden? Meld je dan aan via deze link.

Ook interessant