Nanouk viert carnaval

In deze blogserie volgen we Nanouk. Ze is een Koningspoedel en woont bij haar gastgezin sinds 18 maart 2022.

Op 19 januari was het feest: Nanouk werd één jaar! De tijd is onwijs snel gegaan en ik kan me nog goed herinneren hoe klein ze was toen ze bij ons kwam wonen.

Ze heeft op haar verjaardag extra veel liefde gekregen en een lekker groot bot mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Wat gaat de tijd snel en wat is ze groot geworden. In die tijd heeft ze veel commando’s geleerd. Deze hebben we allemaal herhaald én we hebben er twee nieuwe aan toegevoegd. Dat zijn: ‘go in’ en ‘behind’. Bij ‘go in’ vragen we de hond onder de tafel te gaan zitten, en bij ‘behind’ vragen we haar achter ons te komen staan.

Op oudejaarsavond was het een drukke bedoening in huis. Nanouk werd namelijk vergezeld door Wiske en Zepper. Samen hebben ze zich kostelijk vermaakt door op een botje te kauwen. Gelukkig hebben ze weinig meegekregen van het vele vuurwerk.

We zijn het nieuwe jaar begonnen met een locatieles in een tuincentrum. Hier zag Nanouk een konijnenvelletje en dat vond ze maar niets. Om te kijken wat gewenning hiermee zou doen heb ik een velletje mee naar huis gekregen. Nadat ik het een paar keer op een prominente plek had neergelegd was het niet meer interessant voor haar. Ze rook er even aan en liet het vervolgens links liggen.

Op acht januari namen we afscheid van de kleine Zepper. Hij ging naar zijn nieuwe, vaste gastgezin in Otterlo toe.

Later die maand zijn we naar Utrecht afgereisd voor een grote gezondheidstest. De wekker stond vroeg, we moesten immers om 8:00 uur al aanwezig zijn. Het was belangrijk dat Nanouk nuchter was voor de onderzoeken. Ze vond het heel vreemd om zo vroeg in de auto te stappen op een lege maag, ze snapte er helemaal niets van.

Haar ogen werden bekeken en haar poten werden geïnspecteerd middels een röntgenfoto. Het is natuurlijk van groot belang dat een toekomstige hulphond geen verborgen complicaties heeft. Na een onderzoek van enkele uren keerden we weer huiswaarts met een slaperige Nanouk.

Thuis hebben we haar onder een dekentje gelegd en is ze lekker gaan slapen. Van eten en drinken wilde ze de eerste uren niets weten. Gelukkig was daar de volgende ochtend niets meer van te merken. Om ervoor te zorgen dat ze niet overprikkeld zou raken hebben we het met eten en wandelen tóch maar rustig aan gedaan.

We wonen in het meest noordelijke puntje van Limburg, dus carnaval hoort er natuurlijk bij. We bezochten samen een drukke pronkzitting. Er was veel lawaai, er waren veel mensen en natuurlijk talloze optredens. Deze gingen gepaard met licht- en geluidseffecten.

“Dit was allemaal geen probleem voor haar. Ze was alleen niet zo gecharmeerd van het dweilorkest. Ze heeft dit, op voor haar gepaste afstand, aangehoord.”

Een carnavalsoptocht is natuurlijk ook onmisbaar. We zijn samen naar de optocht in Groesbeek gaan kijken. Hier zijn altijd de meest uiteenlopende praalwagens te bewonderen. In het begin vond ze het een beetje spannend, maar dit werd al snel beter.

Al met al heeft Nanouk dus weer een hoop nieuwe indrukken opgedaan in de afgelopen maanden.

Poedel Nanouk kijkt naar de optocht

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!