Nanouk is bij de kapper geweest

16/08

Alles gaat eraf!

Niet alleen Nanouk groeit zelf enorm: ook haar vacht groeit flink. Daarom was het tijd voor de eerste officiële trimbeurt. Vorige keer was meer een wenbeurt aan de apparaten en de trimtafel, het plukken van de binnenkant van de oren, pootjes knippen, haren bij de ogen wegknippen etc.

Je kon nu wel aan Nanouk merken dat het minder vreemd was: ze bleef keurig op de trimtafel staan zodat de trimster goed haar werk kon doen. Mede door de ruime ervaring van trimster Gerda stond er een ontspannen Nanouk op de tafel. Tijdens de wasbeurt bleef er weinig Nanouk meer over, maar je merkt wel dat er behoorlijk wat vuil in haar vacht zat.

Al met al is ze 3 uur bij de trimster geweest, maar daarna zag ze er piekfijn uit en een koekje als beloning natuurlijk, want ze heeft zich keurig gedragen!

Nanouk heeft deze maand ook kennis kunnen maken met verschillende logeerhonden.

Zo kwam Kaisy, een Golden Doodle, 2 weken bij ons logeren. Dit was onze 5de hulphond in opleiding.  Wanneer  wij een opgeleide pup weer even terugzien, is het altijd een feest van herkenning. Heel erg leuk!

Een paar dagen later kwam Wanda (zij is de zus van onze Golden Retriever Wiske die we ook als gastgezin thuis hebben) een paar dagen logeren. Het was hier dus even een gezellige hondenboel, maar eigenlijk ging het allemaal super.

Er werd regelmatig met elkaar gespeeld en in het bos flink gerend,  maar er was ook rust in huis: je merkte soms nauwelijks dat er 4 honden in huis waren.

Poedel bij trimsalon

Training op nieuw terrein

Daarnaast zijn we met Nanouk ook op pad geweest voor een training, deze keer in de stad Nijmegen. Het begon met de overdekte parkeergarage, een beetje donker en veel lawaai van parkerende auto’s. Omdat het best druk was moesten we beneden parkeren, en daarna natuurlijk met de lift naar boven. Je  kon aan Nanouk merken dat de beleving van de stad voor haar toch nieuw was. Wij wonen zelf namelijk in een rustige, bosachtige omgeving. Daarom was een bezoekje aan de stad heel nuttig. Uiteraard zijn we in diverse winkels geweest, netjes tussen de kledingrekken gelopen, leren wachten als er wat uitgezocht werd. Ze deed het super goed en trok natuurlijk veel bekijks. Wij trots! Omdat het zo goed ging zijn we allerlei mogelijke obstakels gaan opzoeken.

Een bruggetje over de passage, langs een glazen balustrade lopen,  op verschillende trappen lopen en langs waterfonteintjes en skatende kinderen. Na al deze voor Nanouk spannende belevenissen zijn we lekker even gaan uitrusten in het park.

Ben jij na het lezen van dit verhaal ook zo enthousiast geworden? En wil jij ook gastgezin worden? Meld je dan aan via deze link.

Ook interessant