Nanouk en de feestdagen

Nanouk is inmiddels alweer 9 maanden bij ons. We kijken nog regelmatig naar de foto’s toen ze bij ons kwam. Wat was ze nog klein! En nu zowaar een echte grote poedel geworden.

Nanouk heeft voor het eerst kennis gemaakt met Sinterklaas en de Pieten. Eerst tijdens de intocht, waar ze pepernoten die op de grond lagen feilloos wist te vinden en later kwamen de Pieten ook nog bij ons op bezoek. We hadden verwacht dat Nanouk dit toch wel spannend zou vinden, maar het was totaal geen probleem en Nanouk wilde natuurlijk wel met de Pieten op de foto. 

Ook heeft Nanouk een bezoekje gebracht aan de Diergeneeskunde kliniek in Utrecht. Ze kreeg daar een urineleidersonderzoek (ectopie). Dit wordt bij alle pups van Hulphond gedaan tussen de 6 en 7 maanden,  omdat er soms afwijkingen voorkomen bij jonge honden. Nanouk moest nuchter komen, omdat de mogelijkheid bestond dat ze een roesje kon krijgen als ze het erg spannend zou vinden. 

Dat betekent dat ze pas ’s middags het eten zou krijgen; dat was natuurlijk echt niks voor haar. Ze begreep er helemaal niks van…

Poedel Nanouk met sinterklaas en zwarte pieten
Nanouk in de sneeuw

Gelukkig was het roesje helemaal niet nodig. dus na 25 minuten konden we haar weer in de armen sluiten. De uitslag was goed, dus wij waren allemaal blij. Op naar huis, na eerst even plassen en wat brokjes eten.

Het heeft ook een dag een beetje gesneeuwd. Natuurlijk wilden we Nanouk daar ook kennis mee laten maken. Dolle pret natuurlijk! Ze bleef maar rondjes rond de vijver rennen en af en toe in de sneeuw happen. Helaas duurde de pret maar 1 dag.

Halverwege december kregen we onverwachts een pup van 8 weken te logeren voor 3 weken. Dit is Zepper, ook een poedel! Met Zepper op de arm konden Wiske en Nanouk kennis maken met hem. Het was voor alle 3 de honden een spannende onderneming, lekker snuffelen aan elkaar. Nanouk vond het ook reuze spannend. Maar nu na een paar dagen zijn Zepper en Nanouk dikke maatjes met elkaar.

“Nanouk doet het eigenlijk geweldig goed. Ze is zo lief voor de pup en Zepper zoekt Nanouk ook steeds op. Geweldig om te zien.”

Eerste Kerstdag kwamen de kinderen en kleinkinderen, helemaal blij om de pup te zien, maar ook werden Nanouk en Wiske stevig geknuffeld. Voor Nanouk is het al heel normaal om met zoveel kinderen omgeven te zijn. Gelukkig kan ze ook goed haar rust vinden. 

Met vuurwerk is ze nog niet veel in aanraking gekomen. We hebben wel wat knalletjes gehoord, waar ze weinig op reageert, maar in onze gemeente geldt een vuurwerkverbod. 

Hoe ze de Oudejaarsnacht werkelijk gaat ervaren horen jullie in de volgende blog! 
Namens Nanouk allemaal een fijn 2023! 

Nanouk met een andere puppy poedel

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!