Veel leuke uitstapjes voor pup Nanouk

Deze maand hebben we Ikea Eindhoven met een bezoekje vereerd. Voor Nanouk kwamen we weer nieuwe dingen tegen om te oefenen: de grote draaideur, de trappen, verschillende soorten vloerbedekkingen, liften, lopen langs een doorzichtige balustrade en heel veel mensen en kinderen. Nanouk is echt een stoere poedel, want ze vindt niet gauw iets spannend.                                            

Ook heeft Nanouk een bezoekje gebracht aan de Diergeneeskunde kliniek in Utrecht. Ze kreeg daar een urineleidersonderzoek (ectopie). Dit wordt bij alle pups van Hulphond gedaan tussen de 6 en 7 maanden,  omdat er soms afwijkingen voorkomen bij jonge honden. Nanouk moest nuchter komen, omdat de mogelijkheid bestond dat ze een roesje kon krijgen als ze het erg spannend zou vinden.
Dat betekent dat ze pas ’s middags het eten zou krijgen; dat was natuurlijk echt niks voor haar. Ze begreep er helemaal niks van…

Gelukkig was het roesje helemaal niet nodig. dus na 25 minuten konden we haar weer in de armen sluiten. De uitslag was goed, dus wij waren allemaal blij.  Op naar huis, na eerst even plassen en wat brokjes eten.

Daarnaast hebben we 10 dagen Ivy, een zwarte golden x labrador te logeren gehad. Haar baasje ging trouwen en na de ceremonie mochten we Ivy ophalen. Ivy was helemaal betrokken bij de trouwerij, versierd met een bloem uit het bruidsboeket en natuurlijk een grote witte strik. Ze heeft het supergoed gedaan en Marjolein en Maarten (en wij ook natuurlijk) waren reuze trots op haar! 

"Ivy was onze 8ste hulphond in opleiding. Wij hebben heerlijke dagen gehad met Ivy, Wiske en Nanouk. Gelukkig konden ze goed opschieten met elkaar en samen hebben we heel veel wandelingen gemaakt."

Samen met Nanouk en Ivy zijn wij naar het vliegveld  Eindhoven gegaan om na de huwelijksreis van Marjolein en Maarten Ivy weer terug te brengen. Nanouk en Ivy gedroegen zich voorbeeldig en we hadden met 2 hulphonden veel bekijks natuurlijk. Wat was Ivy blij dat ze haar baasjes weer zag. Het mooie was dat Ivy meteen weer de hulphond voor Marjolein was. Super om te zien!

Begin september hebben we een nestreunie van Nanouk gehad: met 7 pups en mama Raika. We hadden ergens bij een losloopgebied bij Ugchelen afgesproken. Nanouk is de enige Koningspoedel die uit dit nest in opleiding is, niet omdat er niet meer geschikt waren, maar omdat de rest al een baasje hadden. Wat hebben ze lekker gerend en gespeeld . Het ging heel erg goed en mama Raika zocht regelmatig het einde van het groepje op om te kijken of we er allemaal waren.

Puppy Nanouk met een zwarte labrador
Groepsfoto van poedels

Het leuke van dit nestje is dat alle pups en de moederhond een andere tekening hebben én ook van kleur verschillen! Aan het einde moest er natuurlijk een groepsfoto gemaakt worden. Mama Raika vind je in het midden.

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!