Hulphond Nederland ontvangt prachtige donatie van de VriendenLoterij

07/02

Hulphond Nederland mocht gisteren tijdens het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij een prachtige donatie van € 248.304,- in ontvangst nemen. Hiermee leveren deelnemers van de VriendenLoterij een belangrijke bijdrage aan de ambitie om jaarlijks tenminste 1.000 mensen te helpen met de inzet van een hulphond.

Sinds 2018 is Hulphond Nederland vaste beneficiant van de VriendenLoterij en mag hierdoor rekenen op een structurele schenking. “Wij zijn ontzettend blij met de steun van de VriendenLoterij. Hiermee kunnen wij meer hulphonden opleiden om meer mensen te helpen. Een hulphond biedt zelfredzaamheid, nieuw perspectief en onbetaalbare vriendschap. En dat is precies waar de mensen die wij helpen terecht naar verlangen.”, aldus Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland.

Goed Geld Gala

De VriendenLoterij schenkt een recordbedrag van 61,8 miljoen euro aan goede doelen op het gebied van gezondheid en welzijn. Met dit jaar speciale aandacht voor de aanpak van armoede en het betrekken van de meest kwetsbaren. Dat maakte de organisatie bekend op het traditionele Goed Geld Gala in Naturalis in Leiden. Het grootste gedeelte van het totale bedrag (bijna 59 miljoen) verdeelt de loterij onder de 46 vaste goede doelen die jaarlijks een schenking ontvangen. Ruim 2,8 miljoen euro gaat naar eenmalige schenkingen.

Over de VriendenLoterij

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Fotocredits: Roy Beusker Fotografie.

Ook interessant