Gio Coffee is sinds 2020 sponsor van Hulphond Nederland en vertelt wat dit voor hen betekent

Hulphond Nederland ontvangt op allerlei manieren steun, waardoor er jaarlijks nog meer mensen geholpen kunnen worden. Sponsoring is er daar een van. Onze sponsoren zorgen voor financiële steun en voor meer bekendheid van onze stichting. Andersom doen wij natuurlijk ook graag iets terug voor hen, omdat we onze sponsoren erg dankbaar zijn. Voor deze blog gingen we met Gio Coffee in gesprek. Zij zijn inmiddels al twee jaar trotse sponsor van Hulphond Nederland. 

Wie is Gio Coffee en waar geloven jullie in?

Wij zijn Gio Coffee en ‘we energize people and make impact!’, elke dag weer. En niet alleen met een kop koffie: ons doel om energie te geven gaat veel verder dan alleen de werkvloer. Daarom gaat 1 cent per gedronken kop koffie naar het goede doel. 

Hoe hebben jullie Hulphond Nederland leren kennen?

Bij Gio Coffee willen we het verschil maken met iedere kop koffie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar goede doelen om samen voor meer energie en impact te zorgen. We hebben verschillende organisaties gesproken, maar we voelden gelijk de klik met Hulphond Nederland; goede energie, betrokkenheid en de bijzondere verhalen over wat een hulphond kan betekenen voor de mens.

Sinds wanneer zijn jullie Hulphond Nederland gaan steunen en waarom?

Wij zijn begin 2020 gestart met Social Impact. Met dit initiatief wilden wij meer betrokkenheid creëren onder onze klanten. Van elke kop koffie die onze klanten drinken, maken wij 1 cent over naar een goed doel in Nederland. We werken samen met drie goede doelen: Hulphond Nederland, Jantje Beton en Het Nationaal Ouderenfonds. Onze klanten mogen zelf kiezen welk goed doel zij willen steunen met hun koffieconsumptie. 

Wat doen jullie met jullie "sponsorschap", hoe dragen jullie dit uit?

Elk kwartaal sturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten met een update over het nieuwe spaardoel van hun gekozen goede doel. Dit bericht is ook te lezen op de schermen van de koffiemachines die bij onze klanten staan, zo kan iedere koffiedrinker zien aan welk goed doel hun kop koffie bijdraagt. 

Op welke manier steunen jullie ons?

Elk kwartaal berekenen we hoeveel kopjes koffie er gedronken zijn en sponsoren wij dus 1 cent per kop aan Hulphond Nederland. Dit bedrag stijgt nog ieder kwartaal! We zijn trots op de grote sprongen die we samen hebben gemaakt. Ondanks corona is Gio Coffee namelijk hard gegroeid en daardoor groeit onze bijdrage stevig met ons mee: mooi voor ons en voor Hulphond Nederland! 

Wat krijgen jullie "retour" van Hulphond Nederland voor jullie steun?

Een uniek verhaal bij de klant en een goed gevoel bij iedere kop koffie. En verbinding en betrokkenheid met onze klanten; er komen mooie verhalen los van klanten die zelf geholpen zijn of familie en vrienden hebben, die met de ondersteuning van een hulphond weer volop in het leven staan. Dat is het wat voor ons het verschil maakt.

Wat zou je andere bedrijven adviseren op het vlak van sponsoring van een goed doel?

Doen natuurlijk! Vind een goed doel dat past bij jouw bedrijfsvisie. Hierdoor creëer je samen een win-win situatie en versterk je elkaar. Een partnerschap met een goed doel kan op veel vlakken een mooie samenwerking opleveren.

“Vind een goed doel dat past bij jouw bedrijfsvisie. Hierdoor creëer je samen een win-win situatie en versterk je elkaar.”

Dankzij sponsoren kunnen wij nog meer honden opleiden tot hulphond

Met de steun van sponsoren als Gio Coffee kunnen we bij Hulphond Nederland elk jaar weer een groot aantal honden opleiden tot een échte hulphond. Hiermee bieden we veel mensen weer perspectief. 

Neem dan contact op met Pieter Blickman. Op een andere manier steunen kan natuurlijk ook. Word bijvoorbeeld donateur. Zo steun je middels een maandelijks zelfgekozen bedrag of een eenmalige donatie ons werk. 

Twee personen drinken Gio Coffee

Meer lezen? Bekijk onze andere blogs!

Wil je meer leren over wat we doen bij Hulphond Nederland? Met onze blogs blijf je op de hoogte over alles wat speelt bij Hulphond Nederland, delen we graag onze tips & tricks die je zelf ook kunt toepassen én krijg je een kijkje achter de schermen. Bekijk hier alle blogs!