Gaat Nanouk nou zweefvliegen?

14/07

Eten, eten, eten!

Nanouk is in vergelijking met de andere pups die in opleiding zitten tot hulphond enorm gegroeid. Gelukkig is zij een poedel die van eten houdt, waardoor het voor ons ook gemakkelijker is haar wat aan te leren met een beloning in het vooruitzicht. Koningspoedels zijn namelijk over het algemeen best eigenwijs en niet zo’n fan van eten als je het vergelijkt met bijvoorbeeld een labrador.

Nanouk vindt het ook leuk om samen met mij dingen te doen en heeft heel vlug in de gaten wanneer wij samen op pad gaan. Momenteel ben ik het netjes aan de lijn lopen aan het heroefenen, gekoppeld aan het commando side. Dat betekent dat ze dan naast mij komt staan. Toen Nanouk nog een stuk kleiner was ging dit best goed, maar nu ziet zij veel meer dingen om zich heen, waardoor haar focus ergens anders ligt. Dit samen spelen en oefenen is voor ons beiden leuk om te doen.

Verder is Nanouk laatst voor het eerst in aanraking gekomen met een vliegveld én met vliegtuigen: we zijn namelijk naar een zweefvliegveld geweest. Aangezien wij zweefvliegers in ons gezin hebben is dit natuurlijk niet ongewoon. Ze keek toch wel even vreemd op toen een motorvliegtuig met zweefvliegtuig omhoog ging, ook natuurlijk vanwege het lawaai van de motorkist.

Daarnaast zijn we nog een aantal dagen naar een camping aan zee geweest, waar heel veel andere honden waren. Dit zijn fijne momenten om te oefenen met het socialiseren van de pup. Nanouk heeft deze mini-vakantie ook kennis kunnen maken met de zee en het strand. Het losse zand en de golven van de zee waren de eerste keer wel een verrassing  voor haar, maar ze was er vlug aan gewend. Ze genoot écht van de omgeving aan het water. Overdag was het best warm, dus we gingen ’s morgens al vroeg op pad. Dit waren allemaal mooie nieuwe ervaringen voor haar. Zo kwamen we ook nog een ruiter met paard tegen. Nanouk bleef heel rustig samen met ons en het paard ook, zodat ze met elkaar konden kennismaken.

Oefening baart kunst, zelfs bij de fietskar!

Samen hebben we ook mooie fietstochtjes gemaakt en met de fietskar waar de wind lekker doorheen kon waaien. Wij merkten dat oefening toch kunst baart want ze sprong zelf al in de fietskar. Samen hebben we mooie dagen gehad. En voor Nanouk waren er weer veel nieuwe belevenissen, want een camping met veel honden is toch wel wat anders dan je achtertuin.

En daar wordt je soms héél erg moe van! Dus dan lekker uitrusten en slapen in het gras…

Wil jij ook gastgezin worden? Meld je dan aan via deze link.

Ook interessant