Edith Schippers nieuwe ambassadeur van Hulphond Nederland

04/08

Edith Schippers is benoemd tot nieuwe ambassadeur van Hulphond Nederland. Dit maakte de stichting vandaag bekend. Edith Schippers is president van DSM Nederland en voormalig Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Als ambassadeur zal zij zich inzetten voor het brede aandachtsgebied van Hulphond Nederland, dat loopt van hulp aan mensen met een fysieke beperking tot de therapie- en coaching activiteiten van veteranen en jongeren met gedrags- en psychische problemen. Deze laatste groep wordt geholpen door therapeuten én speciaal opgeleide therapie-hulphonden en paarden.

Indrukwekkende samenwerking

“Hulphond Nederland maakt het mogelijk dat mens en dier op indrukwekkende wijze samenwerken. Een samenwerking die vrijheid en veiligheid geeft aan mensen die daar zo terecht naar verlangen.”, aldus Edith Schippers. “De stichting zet grote stappen met het programma van dierondersteunde therapie en coaching. Het is geweldig wat hulphonden nu al betekenen voor mensen met een therapeutische hulpvraag en ik geloof dat er nog meer mogelijk is. Als ambassadeur ben ik graag betrokken bij de ontwikkeling van dit programma en het wetenschappelijk onderzoek dat hieraan gekoppeld is.”

Grote betrokkenheid

“Wij kennen Edith al vanuit haar tijd als minister. In het kader van het Goed Geld Gala van de VriendenLoterij in 2017 bleek al dat het werk dat wij doen met onze honden grote indruk maakte op haar en haar team.”, zegt Rudolph Strickwold, directeur Marketing en Commercie van Hulphond Nederland. “Wij zijn heel blij om haar als nieuwe ambassadeur te mogen verwelkomen. Het is onze grote wens dat het therapie- en coachingprogramma beschikbaar komt voor zoveel mogelijk mensen die dat nodig hebben. Met haar ervaring kan Edith hieraan een belangrijke bijdrage leveren.”

Ook interessant