Veelgestelde vragen de Week van de Schooiers

Klik op de vragen hieronder om de antwoorden te lezen. 

Algemeen

Tijdens de Week van de Schooiers gaan honden samen met hun baasjes op pad om eenmalige giften op te halen voor de opleiding en inzet van hulphonden door Hulphond Nederland.

De Week van de Schooiers vindt plaats van maandag 5 tot en met zondag 11 juni.

Ja, ook zonder hond is het mogelijk om mee te doen. Je kunt dan deelnemen aan de online collecte. Daarnaast kun je ook meedoen aan de fysieke collecte, zonder hond. Het schooipakket is wel gericht op hondeneigenaren, met poepzakjes.

De opbrengst van de Week van de Schooiers komt ten goede aan de opleiding en inzet van meer hulphonden voor mensen met een fysieke of therapeutische hulpvraag.

Aanmelding

Je kunt je samen met je hond aanmelden via de website www.schooiers.nl.

Jazeker. Bij de aanmelding geef je aan of je online of fysiek wil schooien.

Je hoeft niet online te schooien. Je kunt jouw opbrengst wel zien op jouw “online” pagina. Vandaar dat er online schooien genoemd wordt.

Na jullie aanmelding ontvangen jullie hiervan eerst een bevestiging. In aanloop naar de Week van de Schooiers ontvangen jullie per e-mail af en toe een update met praktische informatie.

Hoe het werkt

Als je je online aanmeldt voor de “uitgebreide” schooivariant krijg je een persoonlijke pagina. Deze kun je gelijk delen als je dat wilt.

Op maandag 5 juni begint officieel de Week van de Schooiers. Je ontvangt die dag ook nog een SMS met een link naar jouw persoonlijke pagina. Via deze pagina kun je jouw persoonlijke donatielink via WhatsApp, e-mail en social media delen. Jouw familie, vrienden, kennissen en collega’s kunnen via deze link heel veilig en eenvoudig een eenmalige online gift doen. Wanneer jullie ook gaan schooien tijdens het uitlaten, kun je gebruik maken van de labels met persoonlijke iDeal QR-code uit het startpakket dat jullie gedurende de aanmeldingsperiode per post zullen ontvangen.

Je stuurt jouw persoonlijke pagina via WhatsApp, e-mail en/of social media door naar mensen die je kent. Je kunt vervolgens ook nog vragen of zij hem door willen sturen als je dat zou willen.

Je kunt je persoonlijke link naar iedereen doorsturen via Whatsapp en e-mail en vragen of zij hem ook weer doorsturen. Je kunt de link ook op je social media kanalen delen.

Heb je een “uitgebreide” schooipagina, zorg er dan voor dat jouw persoonlijke pagina zo aantrekkelijk mogelijk is, door zelf leuke foto’s en video’s te delen. Je kunt zelfs een blog toevoegen als je dat wilt.

Je kunt je persoonlijke link naar iedereen doorsturen via Whatsapp en e-mail en vragen of zij hem ook weer doorsturen. Je kunt de link ook op je social media kanalen delen.

Ja, deze krijg je 2 weken na de Week van de Schooiers in je mail.

Ja, deze kun je op je eigen pagina zien.

Aan het begin van de Week van de Schooiers krijg je een SMS met een link naar je persoonlijke pagina. Op je persoonlijke pagina kun je vervolgens je eigen link doorsturen via e-mail, Whatsapp of social media. Met behulp van de voorgeprogrammeerde tekst bij Whatsapp is het makkelijk om de link snel door te sturen.

Ga je meerdere personen in één keer mailen? Zet je contacten dan in de BCC (verborgen kopie). Zo zien ontvangers de e-mailadressen van de anderen niet en blijft iedereen voor elkaar anoniem.

Met het digitale actieplatform verwachten we juist de mensen te bereiken die we niet tijdens het wandelen tegenkomen.

Doneren

Je doneert eenmalig door de persoonlijke QR-code te scannen van het label dat de deelnemende hond of het baasje bij zich heeft tijdens het uitlaten. Je kunt ook een eenmalige gift online doen via de persoonlijke link van een deelnemende hond en/of baasje. Dit gebeurt beide via iDeal.

 

Ja, online een gift/donatie doen is eenmalig en kan anoniem, je hoeft je naam namelijk niet in te vullen. We vragen niet om een telefoonnummer of e-mailadres, dus je zult nooit gebeld of gemaild worden na het doen van een gift. Daarnaast heeft de website het Privacy Waarborg, dat betekent dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Bij het maken van de donatie, die altijd via iDeal gedaan wordt, is bovendien zichtbaar dat Hulphond Nederland de ontvanger/afzender is. Het geld wordt via een tussenrekening direct naar Hulphond gestort.

De Week van de Schooiers – Hulphond Nederland