Volg ons op Facebook Volg ons op Twitter Volg ons op LinkedIn Volg ons op Youtube Volg ons met Google Alerts
 
 


 
 
 

Hulphond Nederland

 
Hulphond Nederland is het expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. De stichting leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s als ook kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornissen. Het doel is om de zelfstandigheid van deze mensen te vergroten en deelname aan de samenleving te bevorderen.

Hulphond Nederland leidt 4 soorten hulphonden op:

ADL-hulphond:  De afkorting ADL staat voor Activiteiten in het Dagelijks Leven. Een ADL-hond helpt iemand met een lichamelijke beperking. 

Epilepsie-hulphond: De epilepsiehond is een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met epilepsie. De hond is getraind om te waarschuwen en te helpen voor, tijdens en na een aanval. 

PTSS-hulphond: De PTSS-hulphond is een signaleringshond die speciaal wordt opgeleid voor mensen met Post Traumatisch Stress Syndroom (PTSS). Een PTSS-hulphond helpt zijn baas om te gaan met stress veroorzaakt door traumatische ervaringen. 

Therapie-hulphond: Een therapie-hulphond is getraind om jongeren en kinderen met een verstandelijke beperking en/of ernstige gedragsstoornissen emotioneel en sociaal beter te laten ontwikkelen.
 

Deel deze pagina

 
 
    Hoofdsponsoren     Aangesloten bij
Royal Canin                                       


Goede Doelen Keurmerk            ANBI            Assistance Dogs International
 
  contact Hulphond Nederland
Postadres: Postbus 24 5373 ZG Herpen
  Bezoekadres:
Broekstraat 31
5373 KD Herpen
  Tel.: 0486 - 41 18 78
Fax: 0486 - 41 26 80
email: info@hulphond.nl
  Giro: 3831
IBAN: NL20INGB0000003831
RABO NL53RABO0121623424
                 
  De inhoud van deze site, de daarin opgenomen gegevens, afbeeldingen, filmfragmenten en teksten zijn beschermd door auteurs- en databankrechten. Deze rechten berusten bij Hulphond Nederland. Zonder schriftelijke voorafgaande toestemming van Hulphond Nederland is het niet toegestaan deze site of enig onderdeel daarvan te kopiëren.
                 

© wididi.com 2014